Frankrike er det neste laget som når kvartfinalen i EM i Tyskland. Dette etter en sen scoring, selvmål, i nabooppgjøret mot Belgia. Frankrike møter nå Portugal eller Slovenia i kvartfinalen, og Belgia er ute av EM 2024.

Mandag kveld var det duket for et toppoppgjør i EM 2024, da Belgia møtte tøffest mulig motstand i form av Frankrike. Kampen hadde et skandinavisk innslag, ved svenske Dommer Glenn Nyberg som dømte kampen sammen med assistentdommerne Mahbod Beigi og Andreas Söderkvist. Den svenske dommertrioen så et offensivt balansert Frankrike møte et noe mer defensivt balansert Belgia. I hvert fall når det gjelder formasjoner. Kampen var veldig kontrollert til å begynne med, selv om Frankrike hadde ballen mest.

Begge lagene hadde én god sjanse hver i løpet av den første halvtimen, der Belgia hadde et frispark direkte på mål som Mike Maignan reddet med en slags fotparade, men Frankrikes Marcus Thuram var nærmest mål med en heading like utenfor. Aurelien Tchouameni hadde også to langskudd for Frankrike, men ingen mål ble rapportert i første omgang.

Andre omgang bød på ganske høy kvalitet og litt flere målsjanser fra begge lag. Frankrike skapte flest sjanser, men Romelu Lukaku hadde kanskje den beste sjansen med et hardt skudd på mål. Belgias hardtarbeidende forsvar, som spilte 4-4-2, nøytraliserte til tider Frankrike. Belgierne jobbet også raskt på kontringer, og kaptein Kevin De Bruyne hadde en god sjanse mot slutten av kampen.

Men i stedet for et belgisk mål kom det et sent mål for Frankrike. Med fem minutter igjen av ordinær spilletid ble dødvannet i kampen brutt da Randal Kolo Muani snudde seg rundt i straffefeltet og skjøt inn 1-0 via låret til Jan Vertonghen og ga Frankrike ledelsen. Belgia hadde ikke mange minuttene på seg til å finne en siste fremstøt og utligning. Først var det fire minutter igjen av ordinær spilletid, og så var det bare tre minutter igjen av tilleggstiden.

Det var alt for lite. Frankrike kontrollerte til slutt begivenhetene og er videre til kvartfinalen i EM 2024. Belgia er ute, mens Frankrike kan sikte seg inn på en kvartfinale mot vinnerne av kveldens andre åttendedelsfinale mellom Portugal og Slovenia i Frankfurt.

Frankrike – Belgia 1-0 (0-0)

’85 1-0 Jan Vertonghen (selvmål)

Dette mannskapet stilte lagene med

Frankrike

Mike Maignan
Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano, Lucas Hernandez
Aurelien Tchouameni, N’Golo Kanté, Adrien Rabiot
Antoine Griezmann, Marcus Thuram (ut ’62), Kylian Mbappé

Benytta innbyttere:
Randal Kolo Muani (’62)

Belgien

Koen Casteels
Timothy Castagne (ut ’88), Wout Faes, Jan Vertonghen, Arthur Theate
Yannick Carrasco (ut ’88), Amadou Onana, Kevin De Bruyne, Jeremy Dokú
Romelu Lukaku, Lois Openda (ut ’63)

Benytta innbyttere:
Orel Mangala (’63), Dodi Lukebakio (’88), Charles De Ketelaere (’88)