Spania var neste lag som kvalifiserte seg til kvartfinalen i EM i Tyskland. Der møter de vertsnasjonen i en tøff kamp på fredag. Dette etter en spansk snuoperasjon mot debutantene Georgia til sluttresultatet 4-1.

Sent søndag kveld var et nytt lag klart for kvartfinalen i EM. Spania var storfavoritter mot oppkomlingene Georgia, og mange forventet en ganske enkel reise for Spania. Men slik ble det ikke.

Spania var overlegne i det første kvarteret, men så kom et sjokkmål. Etter en kontring kom det et innlegg fra høyre som den spanske midtstopperen Robin Le Normand brystkassa i eget mål til 0-1 for Georgia og en spansk kalddusj. Men Spania hadde ballen gjennom hele omgangen, og det skulle bære frukter til slutt da Rodri satte inn 1-1 like før pause, vel fortjent.

Den georgiske superstjernen Kvichi Kvaratshkelia var så nær ved å score et drømmemål fra 50 meter i begynnelsen av andre omgang for å gi Georgia et nytt overtak, men ballen smatt like utenfor på langskuddet. Det skulle vise seg å bli kostbart. Bare et par minutter senere fant et perfekt innlegg fra 16 år gamle Lamine Yamal Fabian Ruiz, som headet inn 2-1 til Spania seks minutter ut i andre omgang.

Kampens hovedattraksjon i første omgang var 16 år gamle Lamine Yamal, som gang på gang utfordret på sin høyre side. Han sto bak alt for Spania på offensiven, og var bak en tredje spansk scoring i det 74. minutt, men han løp offside i situasjonen før, og målet ble annullert.

Georgia gjorde sitt beste for å prøve å få en utligning i kampen. Yamals kompis, Nico Williams, ødela imidlertid den georgiske festen en gang for alle da han gjorde 3-1 for Spania med 15 minutter igjen å spille. Bare minutter etter det underkjente målet.

Dani Olmo spikret deretter sluttresultatet til 4-1 og sendte Spania videre til kvartfinalen mot Tyskland fredag 5. juni. Dette i et spennende toppmøte allerede i kvartfinalen.

Spanien – Georgia 4-1 (1-1)

’18 0-1 Robin Le Normand (selvmål)
’39 1-1 Rodri
’51 2-1 Fabian Ruiz
’75 3-1 Nico Williams
’83 4-1 Dani Olmo

 

Spania spiller kvartfinale mot Tyskland 5. juli kl. 18.00 i Stuttgart.

Se en alltid oppdatert oversikt over sluttspillkampene her, og hvem som sender kampene.