England var på randen av å ryke ut av EM 2024 i åttendedelsfinalen. Men Jude Bellinghams drømmemål i det siste minuttet tok kampen til ekstraomganger, der Harry Kane avgjorde åttendedelsfinalen mot Slovakia. England møter nå Sveits i kvartfinalen.

Søndag kveld ble den tredje åttedelsfinalen i EM 2024 spilt da England og Slovakia møttes i Gelsenkirchen. Fotball-em.com var på plass på Veltins Arena for å følge kampen på stedet, der England var storfavoritter mot slovakene.

Men England skulle få en tøff start på kampen. Slovakia var det klart beste laget i starten av første omgang, og fikk et velfortjent 0-1-mål etter 25 minutter. Ivan Schranz avsluttet et perfekt slovakisk angrep med scoring etter at Slovakia hadde skapt flere gode målsjanser i løpet av den første halvtimen.

England var statiske og manglet kvalitet og tempo i begynnelsen av kampen. Engelskmennene var dermed under press, da de som storfavoritter var langt fra å nå sitt høye nivå mot et hardtarbeidende og effektivt Slovakia. England hadde litt mer ball mot slutten av omgangen, men de var ikke i nærheten av å utligne. Første omgang inneholdt fem gule kort, hvorav tre var engelske, og fire av de fem gule kortene kom etter 15 minutters (!) spill.

England fikk en god start på andre omgang da Kieran Trippier satte opp Phil Foden til scoring etter bare fem minutter. Foden var imidlertid helt klart offside før han skjøt ballen i mål, og målet ble annullert. Men en god intensjon for England var i det minste et faktum. Engelskmennene møtte et litt lavere rangerende Slovakia, og fikk lov til å skape noen lengre angrep. noe som selvfølgelig bekymret litt, med slovakiske øyne. Det ble også farlig. England hadde både en heading fra Harry Kane og et skudd i stolpen fra Declan Rice, da klokka begynte å tikke opp mot det 80. minutt.

Da klokka tikket opp mot 90 minutter, hadde England virkelig kniven på strupen. Med seks ekstra minutter var England nær en superfiasko, og Slovakia var nær å bli overraskelseslaget. Men så dukket han opp. En av verdens beste spillere denne sesongen, Jude Bellingham, reddet sitt England fra en fiasko i ordinær tid, og scoret et supermål med et sykkelspark til 1-1 i de aller siste minuttene av kampen (90+5). Drømmemålet kom etter et langt innkast, og Slovakia så ekstremt skuffet ut, ettersom de bare var ett minutt fra å ta seg til kvartfinalen i EM.

I stedet tok Bellinghams sene scoring kampen til ekstraomganger, der England hadde en fordel med sin energi mot et slitent Slovakia. Og England fikk en drømmestart på ekstraomgangene. Etter bare ett minutt kom en corner til Harry Kane etter litt flipperspill, og kapteinen kunne ikke annet enn å gi sitt England ledelsen i kampen til 2-1 etter ett minutt i ekstraomgangene, og England var forbi.

Slovakia hadde virkelig brukt all sin energi på å forsvare seg i andre omgang, og var slitne da de måtte gå for en utligning på overtid. Men de fant litt rom i det første kvarteret, og Peter Pekarik var nærmest å utligne til 2-2.

England satset hardt på forsvaret i andre omgang, og byttet ut Harry Kane og Jude Bellingham for å få inn mer defensiv energi. Det betalte seg, for et slitent Slovakia skapte ikke mye. England scoret et tidlig mål i ekstraomgangene, og det var nok. England vant 2-1 etter ekstraomganger og er dermed videre til kvartfinalen i EM 2024, der Sveits venter 6. juli.

England – Slovakia 2-1 eeo (0-1, 1-0, 1-0)

’25 0-1 Ivan Schranz
’90+5 1-1 Jude Bellingham
’91 2-1 Harry Kane

 

England spiller kvartfinale mot Sveits 6. juli kl. 18.00 i Düsseldorf.

Se en alltid oppdatert oversikt over sluttspillkampene her, og hvem som sender kampene.