Danmark og Serbia spilte uavgjort 0-0 på Allianz Arena i München. Det betyr at Serbia er ute av EM i fotball 2024, ettersom de ender sist i gruppe C. Danmark blir nummer to i gruppen og møter Tyskland i EM-åtttendedelsfinalen 29. juni.

Tirsdag kveld spilte Danmark og Serbia den siste gruppespillkampen i gruppe C, der EM-fotboll.se var på plass i München for å overvære oppgjøret. Som vanlig var det mange dansker til stede i Allianz Arena, men også mange serbere. Noe som skapte en rød fest i den tyske byen. Presset på stadion var også noe annet før den skjebnesvangre kampen. Danmark trengte ett poeng for å sikre seg en plass i åttedelsfinalene, mens Serbia trengte en seier for å nå sluttspillet.

Danmark stilte med samme lag som mot England, med unntak av at Alexander Bah startet i stedet for Victor Kristiansen. Serbias trener Dragan Stojkovic satte blant andre Dusan Tadic, Sergej Milinkovic-Savic og Dusan Vlahovic på benken.

Danmark startet kampen best med ballen, der Serbia hadde vanskeligheter med å få tak i ballen mot et høyt jagende dansk lag med god kontroll på begivenhetene. Danskene skapte kampens første halvsjanse da Joakim Mæhles innlegg nådde pannen til Alexander Bah som headet utenfor. Like etter kom den neste danske sjansen etter serbisk slurv, der Christian Eriksens skudd nesten gikk i mål. Danskene presset serberne og hadde en ball i nettet etter en cornervariant der den nevnte Eriksens corner gikk rett på Jonas Wind, som kjempet ballen i mål. Wind vant brytekampen, men ballen var utenfor streken før den nådde spissen, så det ble ikke noe mål for Danmark den gangen.

Serbia fikk litt bedre kontroll på ballen utover i omgangen, men det var Danmark som skapte sjansene. Første omgang endte 0-0. Begge lagene gjorde noen endringer i pausen for å få inn litt energi. Serbia byttet for eksempel ut kaptein Dusan Tadic og spissen Luka Jovic.

Serbia fikk deretter uttelling da Luka Jovic løp seg fri og stanget inn et mål for Serbia via en dansk forsvarsspiller. Men Jovic løp offside inn i situasjonen, og dommertrioen på banen annullerte målet for offside. Men serberne fant i det minste en god intensjon, kanskje deres første i kampen. Starten av andre omgang var mer intens enn hele første omgang, der Serbia måtte gå for tre poeng.

Serberne satte deretter inn Dusan Vlahovic i de siste 20 minuttene for å skape enda mer press på Danmark, og for å flytte posisjonene fremover. Serbia trengte en scoring, men de møtte et solid Danmark som ikke så ut til å være under noe press i det hele tatt. Da Slovenia og England spilte uavgjort 0-0 da kampen gikk inn i det siste kvarteret, ville et baklengsmål for Danmark være fatalt. Et mål foran ville derimot sikre Danmark gruppeseieren på det tidspunktet.

Serberne skapte ikke mange hete sjanser i starten av sluttspurten, selv om Aleksandar Mitrovic hadde et skudd utenfor. Men mot slutten var det mye følelser i sving, med to jublende tilskuere og to lag som trengte poeng. Danmark hadde ellers en het målsjanse gjennom et vanskelig innlegg som Serbia hadde problemer med å håndtere, noe som til slutt resulterte i en dansk corner og en misbrukt målsjanse.

Mot kampens aller siste minutter begynte Serbia å sende lange baller for å bryte nullen. De fikk fem minutter ekstra til å gjøre det, for å holde seg i EM 2024. Sergej Milinkovic-Savic hadde en sjanse noen minutter ut i ekstraomgangene, men han fikk ikke et godt skudd på mål. Kampen i München endte 0-0, og det samme gjorde England mot Slovenia parallelt. Dermed er England gruppevinner i gruppe C. Danmark ender på andreplass foran Slovenia med færre gule kort (6 mot 7) enn slovenerne, noe som betyr at Danmark møter Tyskland i åttendedelsfinalen 29. juni. Slovenia må vente på sine motstandere, ettersom de ender på tredjeplass i gruppen med tre poeng. Kroatia er samtidig ute av EM, så Slovenia vil gå forbi dem i kampen om de fire tredjeplassene i åttedelsfinalene.

Danmark – Serbia 0-0 (0-0)

Startoppstillingen

Danmark

Kasper Schmeichel
Joachim Andersen, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard
Alexander Bah (ut ’77), Pierre-Emile Höjbjerg, Morten Hjulmand (ut ’77), Christian Eriksen (ut ’88), Joakim Maehle
Jonas Wind (ut ’46), Rasmus Höjlund (ut ’59)

Innbyttere:
Andreas Skov Olsen (’46), Kasper Dolberg (’59), Thomas Delaney (’77), Victor Kristiansen (’77). Yussuf Poulsen (’88).

Serbien

Predrag Rajkovic
Milos Veljkovic, Nikola Milenkovic, Strahinja Pavlovic
Srdjan Mijailovic (ut ’74), Ivan Ilic (ut ’68), Nemanja Gudelj (ut ’46), Andrija Zivkovic
Lazar Samardzic (ut ’46), Sasa Lukic (ut ’87).
Aleksandar Mitrovic

Innbyttere:
Dusan Tadic (’46), Luka Jovic (’46), Dusan Vlahovic (’68), Filip Mladenovic (’74), Sergej Milinkovic-Savic (’87).