Kylian Mbappé var tilbake for Frankrike etter sin neseskade. Frankrike spilte uavgjort for andre gang i gruppe D, og mistet dermed førsteplassen i gruppen. Østerrike er i stedet gruppevinner etter en imponerende seier mot Nederland.

Tirsdag kveld 25. juni spilte Frankrike mot Polen i gruppe D. Franskmennene var klare for åttedelsfinalene før kampen, men var på jakt etter en seier for å vinne gruppen. Polen, derimot, var allerede slått ut før kampen og hadde ikke annet enn æren å spille for. Et stort spørsmål før kampen var om Kylian Mbappé ville komme tilbake til spill etter å ha brukket nesen. Tilbake var han også, superstjernen.

Kylian Mbappé startet i angrepet med kapteinsbindet på armen og fikk se sitt Frankrike møte et svært sultent Polen, som spilte 0-0 mot franskmennene i første omgang. Ti minutter ut i andre omgang ble Frankrike tildelt et straffespark, og fra 11 meter steg Kylian Mbappé frem og gjorde ingen feil da han satte inn 1-0 til Frankrike. Stjernen var tilbake i aksjon, og franskmennene scoret igjen i dette EM.

Frankrikes mål ga dem ledelsen i gruppen, mens Nederland tapte for Østerrike parallelt (1-2). Frankrike var derfor opptatt av å kontrollere ledelsen for å sikre seg førsteplassen i gruppen, og en tilsynelatende «enklere» motstander i åttedelsfinalene, i form av andreplass fra gruppe F.

Men Polen kunne også få straffespark. Et kvarter før slutt ble polakkene tildelt et straffespark, som Robert Lewandowski skulle sette inn. Den polske kapteinen ventet imidlertid for lenge med å avslutte, og Mike Maignan kunne redde straffen for Frankrike. Dermed sto det fortsatt 1-0 på resultattavlen til tross for to straffespark i kampen. Men Mike Maignan gikk for tidlig ifølge VAR-rommet, og straffen måtte tas om igjen. Da gjorde Lewandowski akkurat det samme, og satte ballen i nettet til 1-1 for Polen. Hete minutter! I mellomtiden tok Østerrike ledelsen 3-2 mot Nederland, og dermed sikret de seg førsteplassen i gruppen for øyeblikket.

Frankrike presset på for å gjenvinne ledelsen i gruppen, og ledelsen i kampen mot Polen. Men polakkene kjempet hardt for poenget sitt, og ville ikke gi fra seg gruppeseieren til franskmennene. Østerrike holdt stand mot Nederland og vant 3-2, og dermed vant de også gruppen. Østerrike ender på førsteplass i gruppe D, Frankrike på andreplass og Nederland på tredjeplass etter en spennende kveld i Tyskland.

Frankrike – Polen 1-1 (0-0)

’56 1-0 Kylian Mbappé (straffe)
78 1-1 Robert Lewandowski (straffe)