Gruppe C i EM er nå ferdigspilt, og ytterligere tre lag er bekreftet til neste fase av mesterskapet. Men hva skjer videre? Hvem kan lagene møte? Vi finner ut av det nedenfor.

Endelig tabell Gruppe D

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
England
3
1
2
0
2 - 1
5
2
Danmark
3
0
3
0
2 - 2
3
3
Slovenia
3
0
3
0
2 - 2
3
4
Serbia
3
0
2
1
1 - 2
2

Gruppevinner: England, 5 poeng

Det engelske laget har ikke hatt noe stort EM, men klarte likevel å vinne gruppen etter seier mot Serbia og uavgjort mot Danmark og Slovenia.

England spiller i åttedelsfinalene
Vinneren av gruppe C spiller sin åttendedelsfinale, den tredje som spilles, som finner sted søndag 30. juni med avspark kl. 18.00. Møtet finner sted i Gelsenkirchen, der kampen spilles på Arena AufSchalke. Kampen vil bli vist på TV2 Direkte.

Hvem møter England i åttedelsfinalen?
På den andre siden av banen står et av de tre gruppetreerne, enten fra gruppe D, E eller F. Hvilket lag som tar tredjeplassen, avgjøres først onsdag kveld, når alle gruppespillkampene er ferdigspilt.

Gruppetoer: Danmark, 3 poeng

Det er ikke poeng, innbyrdes oppgjør, målforskjell, antall mål eller antall fair play-poeng som vil ta Danmark til åttedelsfinalene, men på grunnlag av UEFA-rankingen av disiplinære poeng. Det vil si kortene tildelt. Danmark fikk seks gule kort, mot Slovenias sju gule kort. Dermed kom Danmark på andre plass i gruppen.

Når Danmark spiller sin åttendedelsfinale
Danmark spiller sin åttedelsfinale lørdag 29. juni med avspark kl. 21:00. Kampen spilles i Dortmund, på Westfalenstadion, og sendes på norsk TV avTV2 Direkte.

Hvem møter Danmark i åttendedelsfinalen?
Det er allerede klart at motstanderen blir ingen ringere enn vertsnasjonen Tyskland, som gikk seirende ut av gruppe A.

Hvordan går det med gruppetreer Slovenia?

Fire av seks EM-grupper er ferdigspilt, og blant dem plasserte Slovenia seg blant de tre beste, noe som betyr at de kan se frem til å spille videre i turneringen for første gang noensinne. Slovakia (gruppe E) ligger allerede foran Slovenia med sin andre plass i ‘beste treer), mens Tsjekkia (gruppe F) kan ved en seier ‘kun’ skyve Slovenia ned til fjerde plass, som også gir avansement.

Hvem kan Slovenia møte i åttendedelsfinalen?
Det blir enten vinneren av gruppe E eller F (Portugal) som venter i en eventuell åttendedelsfinale. Hvem det blir og hvor kampen skal spilles, i München eller Frankfurt, avgjøres først etter at alle EM-gruppene er ferdigspilt.