Spania fortsetter å briljere i EM 2024, gjør ti (!) endringer i startoppstillingen og slår Albania 1-0 etter et tidlig seiersmål. Albania er dermed eliminert fra EM 2024.

Mandag kveld ble det spilt to kamper parallelt i Tyskland og gruppe B. I Düsseldorf ble det spilt en spennende kamp mellom Spania og Albania, der sistnevnte trengte tre poeng for å gå forbi Italia i gruppen. Spania hadde på sin side allerede sikret seg gruppeseieren før møtet, men kom likevel sterkest ut. Ferran Torres ga spanjolene ledelsen etter et drøyt kvarter, til 0-1 for Spania. Dette foran det svenske dommerteamet med Glenn Nyberg (hoveddommer) og Mahbod Beigi og Andreas Söderkvist på linjene.

Albania har hatt for vane å ta ledelsen i sine EM-kamper så langt, men var nå i hardt undertall mot et Spania som har imponert stort så langt i EM med blant annet null innslupne mål. Spania har også en evne til å sette motstanderne under press, noe de gjorde til tross for at de allerede hadde tatt ledelsen.

Etter Ferran Torres’ scoring i første omgang ble Albania tvunget til å gå mer fremover i andre omgang. Men det var som vanlig Spania som hadde ballen mest i andre omgang, noe som gjorde det vanskeligere for albanerne å komme til sjanser. Spanjolene hadde full kontroll i andre omgang, og Albania måtte løpe mye i forsvaret. Albania var aldri i nærheten av en utligning, og Spania vant til slutt 0-1, vel fortjent.

Spania har nå ni poeng og null innslupne mål i gruppespillet, der de har tatt seg videre som gruppeleder fra gruppe B. De skal nå møte et lag på tredjeplass i åttedelsfinalen 30. juni. Albania endte sist i gruppe B og forlater turneringen med ett poeng. I mellomtiden spilte Kroatia og Italia uavgjort 1-1 i en superkamp, der Italia endte på andreplass bak Spania i gruppen foran Kroatia på tredjeplass.

Albania – Spania 0-1 (0-0)

’13 0-1 Ferran Torres