Etter nederlaget i det første oppgjøret var Belgia under hardt press før lørdagens møte med Romania, men de fikk en drømmestart da de tok ledelsen etter bare 75 sekunder.

Youri Tielemans banket inn åpningsmålet etter en perfekt pasning fra Romelu Lukaku. Den tidlige ledelsen ga Belgia ny energi, men Romania svarte med aggressivt spill og skapte en corner. Hjørnesparket var først kort, men ble så løftet inn på den andre siden der Dragusin nådde høyest og headet mot mål, men Belgias keeper Casteels gjorde en fin redning og headet ut til corner.

Belgia fortsatte å trille ballen godt og dominerte spillet, noe som gjorde det vanskelig for Romania å komme til. De fikk imidlertid en ny mulighet til å svare med et frispark like utenfor straffesparkfeltet, noe som resulterte i en ny corner.

Til tross for at Belgia startet best, viste Romania potensial gjennom flere gode omstillinger. Like før pause var Romania svært nær en utligning da Faes og Casteels feilkommuniserte, noe som ga Dragus muligheten til å få foten på ballen.

Belgia så slitne ut mot slutten av omgangen, men skapte likevel noen gode sjanser fremover. De Bruyne hadde en sjanse der han prøvde å spille ballen til Lukaku, men pasningen var ikke helt perfekt, og Nita kunne enkelt plukke opp ballen. Første omgang endte 1-0 til Belgia.

Andre omgang

Romania startet sterkt etter pause og tok seg raskt inn på den siste tredjedelen. Til tross for at de ikke eide mye av spillet, skapte de ofte sjanser når de først kom offensivt. En annen rumensk sjanse kom etter noe svakt forsvarsspill av Belgia, men de var heldige da Mihalia fikk ballen litt for langt ut og skjøt over.

Belgia fant relativt raskt tilbake og presset og tempoet de hadde i første omgang av kampen. Kevin De Bruyne var ansvarlig for to farlige situasjoner. Etter 56 minutter kom kampens første bytte; Dodi Lukebakio gikk av og ble erstattet av Leandro Trossard.

2-0 var nær da Romelu Lukaku satte ballen i mål etter et frispark med keeperen, men målet ble avblåst for offside. Romania ga imidlertid ikke opp, og hadde sin beste sjanse da Dennis Man løp gjennom det belgiske forsvaret og nesten utlignet. Men Casteels i det belgiske målet gjorde en flott redning.

Til slutt ble Kevin De Bruyne belønnet for sine mange sjanser etter at et langt innspark fra Casteels nådde helt frem til ham, og han kunne skyte ballen i nettet helt fri. Til tross for at det gjensto 10 minutter av kampen, inkludert fire minutter på overtid, lukket Belgias 2-0-mål kampen, og det skjedde ikke mye i sluttminuttene. Belgia sikret seg tre viktige poeng, og spenningen i gruppe E har mildt sagt økt.

Samtlige lag har etter to kamper 3 poeng. Alt er mulig. Avgjørelsen faller onsdag med avspark kl. 18.00.

Belgia – Romania 2-0 (1-0)

‘2 1-0 Youri Tielemans
‘79 2-0 Kevin De Bruyne