Både Tyrkia og Portugal sto med tre poeng etter sine respektive åpningskamper da de møttes lørdag kveld på Signal Iduna Park i Dortmund. Portugal viste imidlertid at de er på et høyere nivå, og vant kampen 3-0.

Den tyske dommeren Felix Zwayer blåste i gang kampen, og Portugal tok umiddelbart initiativet med et angrep der Cristiano Ronaldo sendte ballen i mål på volley, men ballen gikk rett på Tyrkias keeper Bayindir.

Tyrkia kontret raskt med en corner, men Portugals Cancelo var først på ballen og klarerte. De tyrkiske supporterne på tribunen viste tydelig sin støtte, noe som kom til uttrykk i høylytt buing hver gang Portugal hadde ballen.

Kampen føltes innledningsvis ganske åpen med angrep fra begge lag, til tross for at Portugal ligger på sjetteplass på FIFAs verdensranking, mens Tyrkia er nummer 42. Presset fra Portugal økte imidlertid gradvis, og det stresset det tyrkiske laget mer og mer, men det tok helt til det 21. minutt før Portugal klarte å bryte helt gjennom. Leao spilte inn Mendes, som sendte et fint innlegg til Silva. Helt umarkert kunne Silva enkelt sette ballen i nettet. Dette målet løftet Portugal ytterligere, og de hadde en stor sjanse kort tid etter da Fernandes skjøt over mål.

Tyrkias Abdulkerim Bardakci fikk kampens første gule kort etter en uvøren takling, noe som betyr at han går glipp av neste kamp mot Tsjekkia. Kort tid etter skjedde det en stor feil fra Tyrkia. Samet Akaydin skulle spille bakover til Bayindir, som løp ut, men pasningen ble fullstendig feilrettet og ballen gikk i mål. Et selvmål som satte Tyrkia i en enda vanskeligere posisjon.

Første omgang av kampen var intens og opphetet, med flere gule kort utdelt. Rafael Leao fikk gult kort for filming, som var hans andre advarsel for filming i dette EM, noe som betyr at han går glipp av neste kamp. Akaydin fikk en advarsel for en uvøren takling, og da Bardakci klaget på dommerens dømming, delte dommer Zwayer ut nok et kort. Joao Palhinha fikk også en advarsel for å ha stoppet et tyrkisk angrep.

Første omgang endte med at Portugal ledet 2-0.

Andre omgang

Portugal gjorde to bytter i pausen, mens Tyrkia gjorde ett. Starten på andre omgang var imidlertid noe avventende fra begge lag. Tyrkia skapte en sjanse da Yazici mottok ballen utenfor straffesparkfeltet og skjøt fra distanse, men Portugals keeper Costa reddet enkelt.

Kort tid etter fikk Cristiano Ronaldo en fin ball der han kom seg fri fra keeper, men valgte å være uselvisk og spilte videre til Fernandes som enkelt kunne gjort 3-0.

I det 59. minutt gjorde Tyrkia to nye bytter i håp om å snu kampen, men det var tydelig at Portugal hadde overtaket. Med en komfortabel 3-0-ledelse spilte ikke portugiserne like offensivt og virket fornøyde med forspranget. Det siste tyrkiske byttet kom etter at Akaydin ble skadet. Han holdt seg for magen og haltet av banen. Tyrkia hadde nye sjanser gjennom sin syvende og åttende corner, men klarte ikke å omsette dem i mål.

De siste 45 minuttene av kampen var mye mer begivenhetsløse, men Portugal klarte likevel å sikre seg en plass i sluttspillet etter 3-0-resultatet. Gruppe F spiller sin siste runde onsdag 26. juni kl. 21.00.

 

Tyrkia – Portugal 0-3 (0-2)

‘21 0-1 Bernardo Silva
‘28 0-2 Samet Akaydin (självmål)
‘55 0-3 Bruno Fernandes