Det ble en tøff start på EM for Ukraina, som tapte 3-0 for Romania. Slovakia fikk derimot en pangstart da de knuste Belgia. Men 1 mål og 1 assist av Mykola Shaparenko betyr at Ukraina fortsatt har sjanser til å ta seg til sluttspillet.

Slovakia var det laget som startet best med en dobbeltsjanse allerede i det 11. minutt. Slovakia er laget som tar ledelsen når en sjanse oppstår etter et innkast nær det ukrainske straffesparkfeltet. Innkastet når Lukas Haraslin som slår et innlegg mot bakre stolpe der Schranz kan stå helt uforstyrret og nikke inn 1-0 til Slovakia. Svakt forsvarsspill fra Ukraina i denne situasjonen.

Slovakia er ofte oppe og presser Ukraina i begynnelsen av kampen, så de får ikke i gang spillet sitt. Det står 1-0 til Slovakia etter 1. omgang.

Utligningen for Ukraina kommer i det 54. minutt da Mykola Shaparenko blir stående ubevoktet og scorer utligningen. Yaremchuk blir deretter matchvinner når han i det 80. minutt gir Ukraina ledelsen og dermed redder Ukrainas drømmer om å nå sluttspillet.

Basert på nåværende resultater i alle gruppe, er også gruppetreer i Gruppe E videre til sluttspillet. Tre lag står med tre poeng før Belgia møter Romania i morgen.

Slovakia – Ukraina 1-2

’17 1-0 Ivan Schranz
’54 1-1 Mykola Shaparenko
’80 1-1 Roman Yaremchuk