Balansen på det engelske laget ser ut til å være et problem. Landslagssjef Gareth Southgate snakker om situasjonen i startoppstillingen etter 1-1-kampen mot Danmark.
– «Det vil bli annerledes», sa han på pressekonferansen.

Torsdag spilte England uavgjort mot Danmark (1-1). Det var Englands fjerde poeng i EM på to kamper, men gullfavorittene har ikke imponert så langt. Et problem har vært balansen og den sentrale midtbanen. Trent Alexander-Arnold startet for England sammen med Declan Rice, men ble byttet ut etter 54 minutter og erstattet av Conor Gallagher. Englands landslagssjef Gareth Southgate innrømmer at den sentrale midtbanen har vært et problem, både nå og tidligere.

– Uten Declan Rice vet jeg ikke hvor vi hadde vært nå. Vi har jobbet med midtbanesituasjonen i 7-8 år nå. Vi hadde ikke Kalvin Phillips eller Hendo (Jordan Henderson) tilgjengelig her inne, så det er definitivt en situasjon vi jobber med», sa Gareth Soutghate på pressekonferansen etter 1-1-kampen mot Danmark.

Treneren innrømmer at situasjonen på venstrebacken også skaper problemer i spillet og i balansen. Luke Shaw har ikke vært tilgjengelig for spill i de første rundene.

– Det er annerledes når du mangler din beste venstreback. Når det er sagt, er det ikke noe dårlig å si om Kieran Trippier. Han gjør en god jobb og jobber hardt på tvers av linjene for oss i hver eneste kamp, men det er klart at det å ha en høyrebeint venstreback i stedet for en venstrebeint forstyrrer balansen litt, sier Southgate.

Vår søsterside EM-fotboll.se er akkreditert media under fotball-EM 2024 og var på plass i Frankfurt under pressekonferansen.