Serbias drøm om å nå sluttspillet lever. Luka Jovic headet inn 1-1 i det 95. minutt (!) og unngikk dermed serbisk tap mot rival Slovenia. Begge lagene fikk med seg ett poeng, i en gruppe som i aller høyeste grad lever.

Torsdag var det duket for en spennende kamp i gruppe C da Slovenia og Serbia møttes i gruppespillets andre runde. To nasjoner som har en politisk historie som to land i det tidligere Jugoslavia, noe som selvfølgelig krydret begivenheten. Selv om kampen også var svært viktig sportslig sett, ettersom Slovenia tok ett poeng første runde og Serbia null.

Slovenia fikk lov til å ha mye ball i begynnelsen av kampen, men de skapte ikke mange sjanser selv om Predrag Rajkovic ble tvunget til å gjøre en god fotparade på Jan Mlakars skudd i begynnelsen. Da Serbia begynte å bli litt mer rettlinjet i angrepsspillet med lengre baller til Mitrovic og Vlahovic, ble de også litt skarpere med ballen selv. Timi Elsnik hadde imidlertid kampens heteste sjanse med sitt stolpeskudd, der Slovenia var nærmest et føringsmål i første omgang.

Serbia hadde litt mer kontroll på begivenhetene i starten av andre omgang, der det skjedde mye rundt Dusan Tadic. Men Slovenia gikk også på kontring, og Benjamin Sesko testet et godt skudd etter et kvarter. Slovenia scoret ikke den gangen, men det gjorde de ti minutter senere. På en kontring slo Timi Elsnik et perfekt innlegg til backen Zan Karnicnik, som kunne score til 1-0 for slovenerne med 20 minutter igjen av kampen.

Serbia hadde null poeng før kampen og var under press for å finne en utligning til å begynne med. Aleksandar Mitrovic var så nær å utligne med et rifleskudd med en gang. Serberne ble stadig mer desperate og byttet ut offensiv kraft. Slovenia var aggressive i forsvaret og jobbet hardt. Tiden var i ferd med å renne ut for Serbia, og Dragan Stojkovic på benken prøvde alt for å få til en serbisk utligning. Men spillerne kastet bort tiden, til å begynne med. Men i kampens siste spark, eller nikk, kom utligningen for Serbia. På en corner dukket Luka Jovic opp og headet inn 1-1 i minutt 90+5.

Serbias lengde på dødballer ga uttelling til slutt, og Luka Jovic reddet sitt land da han headet inn 1-1 og ga Serbia sitt første poeng i dette EM så langt. Slovenia var mer skuffet, men fikk også med seg ett poeng. Lagene har nå henholdsvis ett (Serbia) og to (Slovenia) poeng i gruppe C, som i aller høyeste grad lever. England og Danmark spiller i kveld, og etter den kampen vet vi mer om forholdene i gruppen.

Slovenia møter England i siste runde tirsdag 25. juni, mens Serbia tar imot Danmark, og EM-fotboll.se er på plass for å dekke Serbia-Danmark.

Slovenia – Serbia 1-1 (0-0)

’69 1-0 Zan Karnicnik
’90+5 1-1 Luka Jovic