Danmark har to poeng i gruppe C etter dagens 1-1-kamp mot England. Danskene imponerte mot engelskmennene og tok poeng fra EM-gullfavorittene, og med det er gruppe C helt åpen.

Torsdag kveld spilte Danmark og England om viktige poeng i gruppe C, etter at Serbia og Slovenia spilte uavgjort i dagens første kamp. England var favoritter i møtet, men Danmark hadde gode forhåpninger om poeng.

Begge lagene startet veldig kontrollert, der England til tider kanskje var litt bedre. England skulle også få kampens første mål. Kyle Walker var våken da Victor Kristiansen sov på venstrekanten, og Man City-backen kom stormende fremover før han slo et lavt innlegg som etter litt flipperspill havnet hos Harry Kane som bare kunne trille inn 0-1 for England etter 18 minutter.

Danmark kom seg opp spillemessig etter det engelske målet. Et kvarter senere kom også den danske utligningen, og for en utligning det var. Sporting-midtbanespilleren Morten Hjulmand plukket opp ballen fra drøyt 30 meter før han fyrte av et hardt og velplassert skudd ned til 1-1 for Danmark, i sitt første landslagsmål.

Til tross for at England var favoritter på forhånd, var det danskene som var det klart beste laget i første omgang, vant mange dueller høyt oppe på banen og spilte best. Første omgang endte 1-1. England startet litt bedre i andre omgang og hadde et skudd på mål etter ti minutter ved Phil Foden. Gary Southgate kan imidlertid ikke ha vært særlig fornøyd med Englands spill mellom det 60. og 70. minutt, da han foretok et trippelbytte. Tre stjerner ut i form av Bukayo Saka, Harry Kane og Phil Foden, og inn kom Eberechi Eze, Ollie Watkins og Jarrod Bowen. Ikke like store navn, men interessant.

I det siste kvarteret truet England litt mer bak Danmarks forsvarslinje med løp på spesielt Ollie Watkins. Danmark spilte så godt i forsvar at engelskmennene måtte finne nye måter å score på. Begge lagene spilte med stor kontroll, og like mye mot slutten av kampen. Begge lagene kan likevel være godt fornøyde med resultatet, med tanke på Englands seier i åpningskampen og Danmarks kryss, samt det faktum at Serbia og Slovenia kun har henholdsvis ett og to poeng i gruppen.

Danmark og Pierre-Emile Höjbjerg var nær ved å ta alle tre poengene etter at Tottenham-midtbanespilleren var nær ved å skru inn 2-1-målet i lengste hjørne fem minutter før full tid. Men det ble aldri noe avgjørende mål fra noen av lagene. Danmark og England spilte uavgjort 1-1, og dermed er gruppe C helt åpen frem til siste runde. Alle kan gå videre.

England har fire poeng, Danmark og Slovenia to og Serbia ett. Danmark møter Serbia i München. England møter Slovenia på samme tidspunkt.

Danmark – England 1-1 (1-1)

’18 0-1 Harry Kane
’34 1-1 Morten Hjulmand

Slik startet lagene

Danmark

Kasper Schmeichel
Joachim Andersen, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard
Joakim Maehle, Pierre-Emile Höjbjerg, Morten Hjulmand (ut ’82), Christian Eriksen (ut ’82), Victor Kristiansen (ut ’57)
Jonas Wind (ut ’57), Rasmus Höjlund (ut ’67)

Innbyttere:
Alexander Bah (’57), Mikkel Damsgaard (’57), Yussuf Poulsen (’67), Andreas Skov Olsen (’82), Christian Nörgaard (’82).

England

Jordan Pickford
Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier
Trent Alexander-Arnold (ut ’54), Declan Rice
Bukayo Saka (ut ’69, Jude Bellingham, Phil Foden (ut ’69)
Harry Kane (ut ’69)

Innbyttere:
Connor Gallagher (’54), Jarrod Bowen (’69), Ollie Watkins (’69), Eberechi Eze (’69)