Vertsnasjonen var favoritter, men motstanderne ga dem likevel en tøff kamp. Sjekk ut vår oppsummering av fotballkampen mellom Tyskland og Ungarn i EM 2024.

Mens Tyskland gikk inn til kampen med en seier i bagasjen (5-2 mot Skottland), håpet Ungarn på et bedre resultat enn i åpningsmøtet mot Sveits (1-3).

Tyskland stilte med nøyaktig samme lag som i åpningskampen mot Skottland, mens Ungarn gjorde tre endringer i 4-3-4-formasjonen, der Attila Fiola, Márton Dárdai og Bendegúz Bolla, de to sistnevnte innbytterne mot Sveits, nå fikk sjansen fra start.

Første omgang

Umiddelbart etter avspark fikk tyskerne ved et uhell levert ballen til Ungarn, noe som resulterte i et skudd mot Manuel Neuer i det tyske målet. Tyskland klarte deretter å få ballen inn i egen angrepssone, der Ungarn viste godt forsvarsarbeid. Péter Gulácsi i det ungarske målet fikk imidlertid en touch på ballen etter et skudd fra Kai Havertz.

Samme Havertz var også på pletten i det ellevte minutt, da han hadde en farlig avslutning i feltet som til slutt ble nikket bort av en ungarsk utespiller etter en berøring på Gulácsi. Situasjonen ble etterfulgt av en corner som også viste at 1-0 var i luften.

Et kvarter ut i kampen viste statistikken et tysk overtak i ballbesittelse (70 %), men samtidig hadde begge lag skapt like mange farlige sjanser, noe som tydet på at det fortsatt var helt åpent for begge lag å ta ledelsen. Til slutt var det Tyskland som klarte å gjøre det. Etter en rotete situasjon foran det ungarske målet klarte Jamal Musiala å få ballen i mål via en sprett på et ungarsk kne og tverrliggeren. Situasjonen, der İlkay Gündoğan kolliderte med Willi Orbán i feltet like før målet ble scoret, ble vurdert av VAR, men målet ble til slutt godkjent.

Ungarn satte deretter fart mot det tyske målet, der Milos Kerkez gikk ned etter en kollisjon med Antonio Rüdiger som resulterte i et ungarsk frispark. Ballen ble reddet av Neuer, men havnet på mållinjen der en ungarsk utespiller var på returen før den kunne klareres av det tyske forsvaret. Bare minutter senere kunne Milos Kerkez sprinte seg fri mot mål fra midtlinjen og inn i straffefeltet, der Dominik Szoboszlai tok imot pasningen som dessverre resulterte i et skudd som gikk høyt over mål.

Det høye tempoet fra begge lag fortsatte i store deler av omgangen, og i det 44. minutt var Tyskland utrolig nære ved å gjøre 2-0. Ballen gikk i mål, men på utsiden, noe som fra noen vinkler kunne ha blitt forvekslet med et faktisk mål. Faktisk begynte store deler av stadion å juble, før de like raskt innså at det ikke var et faktisk mål.

Men før det var tid for pause, skulle en annen ball faktisk havne i mål. Et ungarsk frispark havnet i nettet etter at Roland Sallai headet inn returen. Målet ble imidlertid raskt annullert på grunn av offside.

Andre omgang

Begge lagene startet andre omgang litt roligere, men mulighetene var der fortsatt. Tyskland så litt hetere ut, men marginene mellom lagene var fortsatt små. Toni Kroos, den tyske midtbanespilleren som gjør sin siste opptreden for landslaget i EM, kom seg fri foran mål og kunne skyte en tysk retur rett på mål, som Gulácsi klarte å redde med venstre hånd.

Etter en drøy time kom kampens første bytter da Tyskland satte inn Nicklas Füllkrug og Leroy Sané i angrepet. Mens duoen forsøkte å komme inn i kampen, klarte Ungarn å få spillet i angrepssonen, og Barnabás Varga var nærmest en utligning med et skudd som gikk over mål.

Det ble imidlertid ingen utligning, og i stedet økte Tyskland til 2-0 i det 67. minutt. Etter at nesten hele den tyske troppen hadde fått smake på ballen under et angrep, kunne kaptein İlkay Gündoğan sette den siste prikken over i-en.

Målet ble etterfulgt av ytterligere to tyske bytter, med fokus på å styrke forsvaret. Til tross for dette fortsatte laget å levere godt offensivt. Ungarn foretok også et dobbeltbytte, og valgte i stedet å forsterke angrepet med Martin Ádám, som umiddelbart tok steget opp og viste seg frem. Men med åtte minutter igjen var han nær ved å få tak i ballen etter en corner, der det var mulighet til å nikke inn en redusering.

Hele det tyske laget klarte å spille sammen høyt oppe på tysk banehalvdel og legge et stort press på Ungarn til tross for tomålsledelsen. Det var tydelig at laget var ute etter å spikre kampen igjen og i utgangspunktet bli det første laget som var klart for åttendedelsfinalen. Ungarn klarte på sin side å skape en farlig situasjon i sluttminuttene der ballen ble reddet på mållinjen. Laget fortsatte å spille farlig, men hadde samtidig ingenting å tape. Resultatet sto seg imidlertid kampen ut, og da sluttsignalet lød, jublet hjemmepublikummet på stadion i Stuttgart.

Tyskland klatrer nå til seks poeng i gruppe A og har ene fot i EM-sluttspillet. Det er imidlertid fortsatt ting som må falle i lagets vei for at billetten til EM-reisen skal være i boks.

På søndag avslutter Tyskland gruppe A mot Sveits, mens Ungarn møter Skottland.

Tyskland – Ungarn 2-0 (1-0)

22′ 1-0 Jamal Musiala
67′ 2-0 
İlkay Gündoğan

Tysklands startellever: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündoğan, Wirtz – Havertz

Ungerns startelleverGulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Nagy, Schäfer, Kerkez – Sallai, Varga, Szoboszlai