Tsjekkia så ut til å ta et lite poeng i gruppe F etter en strålende defensiv mot Portugal. Men så dukket Francisco Conceicao opp i siste minutt og gjorde 2-1 til Portugal på overtid.

Den siste kampen i det første gruppespillrunden ble spilt sent tirsdag kveld, da Portugal tok imot Tsjekkia i Leipzig. Cristiano Ronaldo startet i angrepet for Portugal og er i sitt sjette (!) europamesterskap for sitt land. Ronaldo sammen med angrepskollega Rafael Leao i en av forhåndsfavorittene til EM-gullet. Ved siden av Ronaldos nye rekord med flest spilte EM, er Pepe den eldste EM-spilleren noensinne med sine 41 år og 113 dager. Dersom Ronaldo er med i neste EM, tar han den rekorden også. Han er født i februar 1985.

Portugal tok kontroll over kampen med en gang, og Cristiano Ronaldo var nærmest scoring med to gode sjanser i løpet av den første halvtimen. Portugal var utvilsomt i føringen i første omgang, men Tsjekkia slet enormt og spilte godt bakover og forsøkte å kontre et par ganger. Første omgang endte 0-0 etter en heroisk innsats fra tsjekkerne, som sto godt imot.

Portugiserne fortsatte å eie kampen i andre omgang, men etter et kvarter var det Tsjekkia som scoret mot spillets gang. Etter at en ball ble snappet opp på venstresiden, ble et innlegg spilt inn før Vladimir Coufal plukket opp ballen og sendte den videre til Lukas Provod, som i sin tur borret ballen inn i det lengste hjørnet av målet til 0-1 for Tsjekkia, og Portugal var rystet.

Men Portugal kom raskt tilbake. De presset på igjen, denne gangen for en utligning, og fant nettet. Men det måtte et tsjekkisk selvmål til etter at Nuno Mendes’ heading havnet hos keeper Stanek, som i sin tur skjøv ballen forbi sin egen forsvarer og inn i eget mål.

Portugal jaget deretter også et ledermål, som de til slutt skulle få. I det 87. minutt kom Cristiano Ronaldo på et innlegg og headet ballen i stolpen, og på returen stakk Diogo Jota ballen i mål. Men CR7 var en centimeter offside på headingen, og målet ble annullert. Portugiserne hadde bare noen få minutter på seg til å finne en ny ledelse, og den kom.

I det første minuttet på overtiden ble et lavt innlegg spilt inn i straffesparkfeltet, og Ondrej Lingr klarte ikke å klarere ballen. I stedet kom innbytteren Francisco Conceicao ut av ingenting og gjorde 2-1 til Portugal, som avgjorde kampen i siste øyeblikk.

Kampen endte 2-1 til Portugal, som endelig fikk bukt med Tsjekkia. Tsjekkerne skal imidlertid ha mye skryt etter den første kampen, ettersom de leverte en god forsvarsinnsats. Portugals tre poeng betyr at de leder gruppe F sammen med Tyrkia.

Portugal – Tsjekkia 2-1 (0-0)

’62 0-1 Lukas Provod
’69 1-1 Robin Hranac (selvmål)
’90+2 2-1 Francisco Conceicao