Frankrike tok en åpningsseier i EM 2024, da de slo Østerrike 1-0 etter et selvmål i en tett kamp. Kylian Mbappé bidro til seieren, men ble byttet ut mot slutten av kampen etter blodige bilder av stjernen.

Gruppe D i EM 2024 fortsatte mandag med et toppoppgjør mellom Østerrike og Frankrike. Østerrike hadde titusenvis av fans på plass i Düsseldorf for å hjelpe laget sitt til en seier. Didier Deschamps valgte å sette Olivier Giroud og Eduardo Camavinga på benken fra start, og Østerrike manglet kaptein David Alaba på grunn av en langtidsskade (ikke med i EM-troppen).

Kylian Mbappé hadde kampens første hete målsjanse, og Østerrike hadde kampens andre målsjanse gjennom Christoph Baumgartner. Det var med andre ord en ganske jevn affære fra start. Med seks minutter igjen av første omgang skilte imidlertid et mål lagene. Frankrikes kaptein og superstjerne, Kylian Mbappé, kom på kortlinjen og slo et hardt innlegg mot midten, der Østerrikes back Max Wöber uheldigvis nikket inn 0-1 for Frankrike i eget mål.

Selvmålet var det eneste i første omgang, og Frankrike gikk inn i andre omgang med en ettmålsledelse. Ti minutter ut i omgangen kunne Kylian Mbappé scoret sitt første mål i turneringen etter et vanvittig raskt løp som gjorde ham helt fri mot den østerrikske keeperen. Men stjernen bommet på frisparket og skjøt utenfor, til tross for at han fikk litt tid på seg i sluttfasen.

Frankrike kontrollerte kampen ganske godt i andre omgang, selv om Østerrike hadde en sjanse her og der. I sluttminuttene fikk Kylian Mbappé et slag på nesen og fikk blod på trøya, og blodet rant fra stjernens nese. Med Frankrike en mann mindre i en kritisk situasjon gikk Mbappé ut på banen for å sette seg ned igjen for å stoppe blodstrømmen, noe som resulterte i et gult kort til stjernen. Men han ga også Didier Deschamps muligheten til å gjøre sine innbytter med Mbappé ute, slik at Frankrike kunne stille med full styrke i Østerrikes sluttpress. Rutine. Men spørsmålet er hvordan stjernen føler seg etter slaget, der han ble byttet ut med sin neseskade.

Østerrike fikk ni minutter ekstra på seg til å finne en utligning, men lyktes ikke. Frankrike spilte solid og tok med seg en komfortabel 0-1-åpningsseier i gruppe D og følger dermed Nederland på tre poeng i gruppen.

Østerrike – Frankrike 0-1 (0-1)

’38 0-1 Maximilian Wöber (självmål)