Nå er poengjakten i gang også i gruppe E. Først ut var Romania som møtte Ukraina, to lag som ble sett på som kandidater til årets store overraskelse. Prestasjonene i kampen viste at Romania var det beste laget.

For andre gang i dette mesterskapet var fotballfansen invitert til Allianz Arena i München, denne gangen for å se de første poengene i gruppe E bli delt ut. Mens Romania stilte opp med en 4-1-4-formasjon, valgte Ukraina en 4-2-3-1 med spissen Artem Dovbyk i spissen. Real Madrid-keeper Andriy Lunin sto i mål.

Da nasjonalsangene ble spilt på stadion, kunne man høre litt mer støtte til Romania på tribunen, men samtidig var det mange ukrainske supportere til stede.

Første omgang

Kampen startet intenst, og Ukraina skapte en farlig kontring allerede i det første minuttet. Romania var imidlertid ikke uten sjanser og klarte også å teste motstanderne.

Etter et kvarter hadde tempoet sunket noe, og Ukraina forsøkte å spille tålmodig på offensiv banehalvdel mens Romania økte presset. Romania ble også tildelt kampens første frispark på samme tid. Den første hjørnesparket gikk i sin tur til Ukraina etter 21 minutter, et skudd som først ble spilt ut av angrepssonen, men som deretter kunne plasseres høyt over mål av Artem Dovbyk.

Det første målet, kanskje det viktigste for å være først, ble scoret av Romania da de klarte å skaffe seg en retur fra Lunin. Målvaktens skudd gikk rett til Dennis Man som kunne sende den videre til Nicolae Stanciu som plasserte den rett opp i tverrliggeren.

– EMs vakreste mål så langt, var vurderingen fra ekspertene i EM-studio hos TV2 Direkte.

Romania fortsatte å presse på for en økt ledelse, mens Ukraina jaget en utligning. Mykhailo Mudryk var svært nær å utligne til 1-1, men rumenske Radu Dragusin ofret seg og headet ballen ut til hjørnespark.

De sterke temposkiftene fortsatte å vise seg, og med bare minutter igjen av første omgang var Romania svært nær ved å øke ledelsen på en corner som havnet i tverrliggeren. Men det ble ikke flere mål for noen av lagene før pause.

Andre omgang

Begge lagene gikk på banen med nyvunnet energi, og Romania klarte å komme til sjanser tidlig. Det skulle imidlertid ta et par forsøk før Razvan Marin klarte å levere 2-0. Et ukrainsk innkast i angrepssonen havnet raskt hos en rumensk spiller, som kunne spille ballen innover i banen helt frem til Razvan Marin, som scoret med et langskudd.

Bare minutter senere kom en ytterligere økning da Denis Drăguș kunne prikke ballen helt fri foran mål. Det så ut som en mulig offside kunne ha blitt avblåst for situasjonen, men det ble den ikke, og 3-0 var et faktum.

Det var ikke bare de rumenske spillerne som satte ballen i nettet som fikk støynivået på stadion til å stige. På et tidspunkt ble det ropt «Dră-gu-șin! Dră-gu-șin!», og publikum viste sin takknemlighet for midtstopperen som spilte en meget sterk kamp.

Målet kom etter en rekke bytter, der Romania byttet ut to spillere, mens Ukraina fikk inn en ny trio på midtbanen. Den ukrainske backen Yukhym Konopila ble også utvist før kampen var over, få minutter etter at han hadde fått kampens første gule kort.

Ukraina slet med å hente seg inn, men viste likevel god moral helt frem til sluttsignalet. Romania ble dermed laget som forlot møtet med tre friske poeng rett inn i gruppe E.

Romanias neste kamp er på lørdag, mot gruppefavorittene Belgia. Dagen før er det igjen tid for Ukraina i det som nå blir en må-kamp for laget hvis de skal holde følge med de andre lagene i gruppen når de møter Slovakia.

Romania – Ukraina 3-0 (1-0)

29′ 1-0 Nicolae Stanciu
53′ 2-0 Razvan Marin
57′ 3-0 Denis Drăguș