Domenico Tedesco har tapt sin første kamp som belgisk landslagstrener. Etter tapet mot Slovakia i åpningskampen var ikke landslagssjefen misfornøyd, selv om han helst ikke vil snakke om den sene VAR-avgjørelsen som tok Belgia på senga.

– Det er vanskelig for meg å snakke om det, sa Tedesco på pressekonferansen i Frankfurt.

Belgia fikk en skuffende start på EM 2024 i Tyskland etter å ha tapt åpningskampen mot Slovakia 0-1. Etter det store nederlaget henvendte Domenico Tedesco seg til pressen på pressekonferansen i Frankfurt, etter sitt første tap som belgisk landslagstrener.

– Vi visste at tapet ville komme en dag, men dessverre kom det i dag. Jeg hadde foretrukket at det hadde kommet i en treningskamp. Men jeg er likevel fornøyd med prestasjonen. Vi skapte mange store sjanser, og hvis vi bare hadde fått det første målet hadde det vært annerledes.

– Vi presset høyt og vant mange baller, det eneste som ikke var perfekt var skytingen og de tapte sjansene. For vi hadde mange store og gode sjanser til å score. Normalt sett taper man ikke en kamp som denne, der de bare hadde ett skudd på mål i første omgang, sier Tedesco.

Landslagssjefen har rett. Belgia hadde også to baller i nettet fra Romelu Lukaku, i starten av andre omgang og på slutten av kampen, men to VAR-gjennomganger avgjorde målene for offside og hands. Lukaku hadde også sjanser til flere. Men Tedesco er ikke bekymret for at han må snakke med den erfarne spissen for å gi ham selvtillit til resten av EM.

– Han har spilt for Belgia i lang tid, og han har scoret mange mål (84, red.anm.). Jeg trenger ikke å fortelle ham hvordan han skal score. Han scoret to mål i dag, men de ble åpenbart ikke godkjent. Hvis han ønsker å snakke med meg, er jeg her, men han vet hvor målet er, sa Tedesco om Lukaku.

Romelu Lukaku så ut til å utligne for Belgia ved to anledninger. Det andre målet kom i det 86. minutt etter et fint forarbeid fra Lois Openda på venstresiden. Men etter den belgiske måljubelen oppdaget VAR-dommerne at ballen hadde berørt hånden til Openda i en kort sekvens før målgivende pasning. Og målet ble annullert.

– Det er vanskelig for meg å snakke om det i lengre ordelag. For meg er det slik: Hvis vi hadde vunnet, kunne jeg nok ha snakket mer om det. Men nå tapte vi, og jeg ønsker å være en god taper. Så jeg synes ikke vi skal snakke mer om det. Vi stoler på VAR-dommerne. Hvis de sier det er håndball, så er det håndball, sier Tedesco om VAR-situasjonen.

En annen spiller som til tider var god for Belgia, var Jeremy Doku. Han var imidlertid avgjørende i feil retning da han tidlig i kampen slo en pasning rett i gapet til Slovakia, som utnyttet feilen ved å gjøre 0-1, kampens eneste mål. Noe som var vanskelig for Belgia og Domenico Tedesco.

– Det er selvsagt vanskelig for ham, men også for meg og laget. Han fortjente virkelig ikke det som skjedde. Men det er en del av spillet. Du kommer ikke til å score uten feil i en kamp. Vi snakker bare mer om det nå, for det var avgjørende i dag, sier Tedesco.