Danmark så ut til å gå mot en åpningsseier i Stuttgart. Så dukket Erik Janza opp for Slovenia og satte inn et drømmemål. Dermed ble sluttresultatet 1-1 i den første kampen i gruppe C.

Søndag innledet Danmark sitt EM-eventyr i Tyskland da de møtte Slovenia i Stuttgart. Vår søsterside EM-fotboll.se var på plass i Stuttgart for å følge kampen gjennom reporter Juuso Sallinen. Danskene var favoritter før møtet, mot et Slovenia som på papiret så svakere ut før mesterskapet.

Danmark fikk også en god start på kampen da Christian Eriksen ga laget ledelsen etter bare 17 minutter. Etter en innkastvariant og fint kombinasjonsspill satte Eriksen inn 0-1. For tre år siden lå den samme mannen livløs i Parken i København under EM-premieren i 2021, og nå ble han Danmarks første skytter i EM 2024. Jøss.

Danmark var bedre i første omgang og kontrollerte kampen fullstendig mot et Slovenia som hadde et par halvfarlige kontringer i første omgang. I andre omgang var det Danmark som kontrollerte begivenhetene med ballen, men Slovenia kom seg opp på noen dødballer og truet. Benjamin Sesko hadde også et skudd på mål. Til slutt kom det også et dansk sjokk, og en slovensk utligning. Etter en corner scoret Erik Janza et drømmemål og utlignet til 1-1 med et drøyt kvarter igjen av ordinær tid.

Etter slovenernes sene utligning ble det en mer ustabil kamp. Danmark byttet inn nytt blod i jakten på en ny ledelse. Slovenia jaget også mål, selv om de sikkert var det laget som var mest fornøyd med uavgjort med tanke på det danske favorittstempelet i forkant av møtet.

Ingen av lagene fikk et avgjørende mål. Kampen i Stuttgart endte 1-1 etter to helt forskjellige omganger. I første omgang var Danmark bedre, og i andre omgang var det Slovenia som til tider var best.

Neste kamp for Danmark er 20. juni mot England i Frankfurt, og da er EM-fotboll.se fortsatt på plass. Danskene avslutter gruppespillet 25. juni mot Serbia i München.

 

Slovenia – Danmark 1-1 (0-1)

’17 0-1 Christian Eriksen
’77 1-1 Erik Janza

Slikt starta lagene

Slovenia

Jan Oblak
Erik Janza, Jaka Bijol, Vanja Drkusic, Zan Karnicnik
Petar Stojanovic (ut ’67), Adam Gnezda Cerin, Timi Max Elsnik (ut ’75), Jan Mlakar (ut ’75)
Andraz Sporar (ut ’90+4), Benjamin Sesko (ut ’90+4)

Innbyttere:
Benjamin Verbic (’67), Jan Gorenc Stankovic (’75), Zan Celar (’75), Jasmin Kurtic (’90+4), David Brekalo (’90+4).

Danmark

Kasper Schmeichel
Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Joachim Andersen
Alexander Bah, Morten Hjulmand (ut ’89), Pierre-Emile Höjbjerg (ut ’83), Christian Eriksen, Victor Kristiansen (ut ’79)
Jonas Wind (ut ’83), Rasmus Höjlund (ut ’83)

Innbyttere: 
Joakim Maehle (’79), Yussuf Poulsen (’83), Kasper Dolberg (’83), Christian Nörgaard (’83), Thomas Delaney (’89).