Nederland snudde kampen i EM-åpningen sin mot Polen. Etter å ha scoret to ganger i første omgang, ble Wout Weghorst den nederlandske helten i sluttminuttene. Dermed fikk Nederland med seg tre viktige poeng fra åpningsmatchen i gruppe D.

Søndag ettermiddag fortsatte fotball-EM med kamper i gruppe D og Hamburg, der Nederland og Polen på forhånd hadde en tøff kamp i vente. På forhånd var det snakk om to ting: Robert Lewandowski gikk glipp av EM-åpningen og et angrep i Hamburg før kampen. Sistnevnte påvirket imidlertid ikke kampen, som ble spilt med avspark kl. 15.00.

Nederland var spillemessig overlegne i det første kvarteret, men fikk en skikkelig kalddusj. Det var da Robert Lewandowskis erstatter, den høye Adam Buksa, nådde høyest på en corner og headet inn 1-0 til Polen. Nederland brøt gjennom i gode angrep veldig ofte, men sluttproduktet var fortsatt for dårlig. Men Polen klarte ikke å stå imot presset. Etter 29 minutter kom den nederlandske utligningen da Cody Gakpo tok saken i egne hender og skjøt inn 1-1 via en polsk forsvarsspiller.

Første omgang var intens på mange måter og endte 1-1 selv etter et stort spillemessig overtak til Nederland. Polen stabiliserte spillet mer i begynnelsen av andre omgang og var på ingen måte ufarlige med sterke dødballer og andre situasjoner. Det var ingen begivenhetsrik andre omgang, men det var ganske lavintensitetsfotball fra Nederland, og et hardtarbeidende Polen trivdes godt med det.

Da Nederland vaklet, spesielt suksessduoen Gakpo og Depay i første omgang, byttet Ronald Koeman inn Wout Weghorst på topp. Kjempen på topp ble en suksess for de oransje. Nathan Aké slo en lav ball inn i straffefeltet der den nesten to meter høye spissen dukket opp og scoret 1-2 for Nederland. Dette etter to (!) minutter på banen.

Wout Weghorst ble en superinnbytter i VM 2022 da han kom inn i VM-kvartfinalen mot Argentina og scoret to sene mål for å ta kampen til ekstraomganger. Det gikk ikke hele veien den gangen, men i åpningskampen i EM 2024 ble Weghorst helten. Hoffenheim-angriperen scoret kampens siste mål i Nederlands viktige 1-2-seier i gruppe D, en gruppe der Frankrike og Østerrike spiller i morgen.

Polen – Nederland 1-2 (1-1)

’16 1-0 Adam Buksa
’29 1-1 Cody Gakpo
’83 1-2 Wout Weghorst