Kasper Hjulmand var ingen vinnende trener i sin andre EM-åpning. Etter 1-1-kampen mot Slovenia gikk kapteinen på podiet på en pressekonferanse i Stuttgart, hvor han snakket om prestasjonen og nøkkelspilleren Christian Eriksen.

Danmark var nær seier i Stuttgart i EM-åpningen sin, men etter at Erik Janza scoret et drømmemål for Slovenia, endte kampen 1-1 i gruppe C. Etter det uavgjorte resultatet, der Danmark ledet i 60 minutter, var landslagssjef Kasper Hjulmand misfornøyd med å ha mistet ledelsen.

– Jeg synes vi hadde en god omgang og fikk en god start. Men Slovenia var gode i andre omgang, og jeg vet ikke om vi mistet energien, men vi spilte med for lite intensitet. Jeg synes fortsatt vi hadde god kontroll i store deler av kampen, men vi mistet intensiteten i andre omgang og var litt for passive, sa Hjulmand på den påfølgende pressekonferansen i Stuttgart og fortsatte:

– Hvis du har 1-0 for lenge, kan det bli slik. 2-0 er så viktig, vi snakket om det i pausen. At vi trengte å få 2-0. Det er synd at vi ikke fikk det målet for å lukke kampen.

I forkant av kampen var danske supportere og journalister usikre på om Christian Eriksen ville starte på grunn av hans manglende spilletid i Manchester United på slutten av sesongen. Men Eriksen fikk starte, og han viste umiddelbart hva han var laget av med målet til 1-0. Han ble også kampens mann, og var farlig med høyrefoten på dødballer.

– Jeg har aldri tvilt på Christian som fotballspiller. Han er en naturlig leder som kontrollerer rytmen. Han er hjertet i laget vårt, sa Kasper Hjulmand på pressekonferansen.

Mange husker at Christian Eriksen for tre år siden, i EM-åpningen mot Finland, fikk hjertestans og ble liggende livløs på banen. Det at han er tilbake i EM-spillet og fikk score sitt første EM-mål var noe helt spesielt.

– Det er en annen historie jeg har, men det er ikke noe jeg tenker på. Det er alltid spesielt å spille EM for Danmark, og jeg er glad for å være tilbake. Jeg har aldri scoret et mål i EM før, så jeg var glad for det, sa Eriksen på pressekonferansen etter kampen og konkluderte:

– Det hadde vært mye morsommere med tre poeng, men dette er en vekker for oss med tanke på de kommende kampene.