En av gullfavorittene, England, fikk en perfekt start på EM 2024 i Tyskland. Jude Bellingham scoret kampens eneste mål mot Serbia i 1-0-seieren, noe som ga engelskmennene tre friske poeng i gruppe C.

England og Serbia møttes i gruppe C sent søndag kveld. Danmark tapte poeng mot Slovenia (1-1) tidligere på kvelden som favoritter. I England mot Serbia var engelskmennene favoritter og fikk en drømmestart. Etter et drøyt kvarter satte Jude Bellingham inn 1-0. I første omgang fikk Serbias Filip Kostic en stygg skade, og forlot banen i tårer, men ellers var det ikke så mye mer enn Bellinghams mål.

I andre omgang trengte Serbia sine toppspillere Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic for å finne sjanser til å utligne. Serberne måtte imidlertid stort sett se England ha ballen, men de slapp ikke til for mye bakover og fant til tider også noen gode åpninger selv.

Serbia byttet inn noen friske bein mot slutten for å gjøre et siste fremstøt. Sergej Milinkovic-Savic var nærmest en utligning med et knallhardt langskudd, men det var ærlig talt ikke så nære på. England kontrollerte kampen til slutt, og vant til slutt 1-0.

Etter at Danmark og Slovenia spilte uavgjort 1-1 denne dagen, leder England gruppen med tre poeng. Serbias null poeng er derfor ikke så tungt, på sin side. 20. juni venter nye kamper i gruppe C, der England og Danmark møtes i Frankfurt, mens Serbia og Slovenia tørner sammen i München.

England – Serbia 1-0 (1-0)

’12 1-0 Jude Bellingham