Tyskland utspilte Skottland fullstendig i åpningskampen i EM 2024. Etter en perfekt første omgang (3-0) vant Tyskland åpningskampen i EM 2024 med 5-1 til slutt.

I kveld spilte Tyskland og Skottland åpningskampen i EM 2024. München var arena for åpningskampen, der Tyskland var klare favoritter til å vinne mot et hardtarbeidende Skottland. De var tidlig en publikumsfavoritt i München, med tusenvis av skotter som lagde god lyd mot enda flere tyskere på Allianz Arena.

Tyskland fikk den beste starten både spillemessig og målmessig. Etter ti minutter med tysk ballbesittelse tok Bayer Leverkusens Florian Wirtz ledelsen. Etter en lang ball fra Toni Kroos på høyresiden kunne Joshua Kimmich nå Wirtz med en lav pasning, og avslutningen gikk inn til 1-0 via Angus Gunn i mål. Bare ni minutter senere sto det 2-0 til tyskerne. Det var da de kjørte over Skottland spillemessig i starten. Jamal Musiala dundret inn 2-0 i nettet.

Fem minutter senere pekte den franske dommeren Turpin på straffemerket etter at målscorer Musiala ble felt i straffefeltet. Men straffen ble til frispark etter en VAR-sjekk ettersom forseelsen fant sted utenfor straffefeltet, og Skottland ble reddet fra fullstendig elendighet. Den gangen. For i sluttminuttene av første omgang kom straffen da Ryan Porteous fikk rødt kort, noe som førte til straffespark. Straffesparket ble forvaltet på beste måte av Kai Havertz til 3-0.

Tysklands angrepsspill var imponerende gjennom hele kampen, med stor bevegelse og mange ulike løsninger både i oppbyggingsfasen og i angrepsmodus. Da Tyskland kom i angrep med drøyt 20 minutter igjen av første omgang, kunne Niclas Füllkrug bombe inn sitt tolvte landslagsmål på 17 kamper. Innbytteren fikk ballen i straffefeltet og dunket 4-0 i tverrliggeren.

Det var fotballfest i München og Tyskland allerede på åpningsdagen. Hjemmenasjonen knuste Skottland og vant den første kampen i gruppe A. Kampen endte 5-1 etter en sen skotsk redusering via et tysk selvmål og et enda senere tysk mål (siste spark). Nå venter noen hviledager før Ungarn møter Tyskland 19. juni. Samme kveld får Skottland revansje mot Sveits. Sistnevnte og Ungarn spiller sine første EM-kamper i morgen (lørdag).

Tyskland – Skottland 5-1 (3-0)

’10 1-0 Florian Wirtz
’19 2-0 Jamal Musiala
’45+1 3-0 Kai Havertz (straff)
’69 4-0 Niclas Füllkrug
’87 4-1 Självmål
’90+3 5-1 Emre Can

Slik startet Tyskland

Manuel Neuer

Joshua Kimmich, Jonathan Tah, Antoni Rüdiger, Max Mittelstädt

Robert Andrich (ut ’46), Toni Kroos (ut ’80)

Jamal Musiala (ut ’73), Ilkay Gündogan, Florian Wirtz (ut ’63)

Kai Havertz (ut ’63)

Innbyttere:
Pascal Gross (’46), Niclas Füllkrug (’63), Leroy Sané (’63), Thomas Müller (’73), Emre Can (’80).

Slik startet Skottland

Angus Gunn

Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous (rødt kort), Kieran Tierney (ut ’77), Andrew Robertson

John McGinn (ut ’67), Scott McTominay, Callum McGregor (ut ’67), Ryan Christie (ut ’82)

Che Adams (ut ’46)

Innbyttere:
Grant Hanley (’46), Kenny McLean (’67), Billy Gilmour (’67), Scott McKenna (’77), Lawrence Shankland (’82).