Gruppene til U19 gutte-EM ble trukket – EM starter 15. juli

Av |2024-04-18T16:19:34+02:0018 april, 2024|EM, U19|0 Kommentar

EM 2024 for gutter under 19 år spilles i Nord-Irland fra 15. til 28. juli. EM-gruppene ble trukket i onsdag i Belfast.

Sju land kvalifiserte seg til sommerens U19-EM i fotball etter andre runde av EM-kvalifiseringen i mars.

Danmark slo Portugal, Hellas og Serbia i gruppe 4 og deltar nå i U19-EM for gutter for første gang. Frankrike vant på sin side gruppen foran Belgia, Nederland og Litauen, og skal til EM med et lag som inkluderer mange spillere som vant U17-EM-gull i 2022.

Regjerende europamestere Italia vant sin gruppe med stil og prøver nå å kapre enda en tittel på rad. Norge kom seg også videre til turneringen for andre gang i sin historie, og for andre gang på rad – i fjor kom laget til semifinalen.

Som vanlig kommer Spania til turneringen som en av sine største favoritter, etter å ha tatt seg til EM for 14. gang. Tyrkia og Ukraina kommer derimot tilbake til EM for første gang siden 2018. Nord-Irland kvalifiserte seg automatisk til turneringen som vertsnasjon.

Turneringens gruppespillkamper spilles på Belfasts Seaview Stadium og Larnes Inver Park. Semifinalene og finalen spilles på Belfasts Windsor Park. De to beste i hver gruppe går direkte til semifinalen.

U19-EM 2024 grupper

Gruppe A
Nord-Irland
Norge
Italia
Ukraina

Gruppe B
Danmark
Tyrkia
Frankrike
Spania

 

Legg igjen en kommentar