Velobet

Tirsdagens playoff-kamper bød på spenning helt til det siste, men nå er det klart hvem som blir de tre siste lagene som får reise til fotball-EM 2024 i Tyskland.

For fansen i Cardiff, der Wales møtte Polen, og i Tbilisi, der Georgia møtte Hellas, ble det en lang kveld da begge kampene gikk til straffesparkkonkurranse.

Wales’ midtbanespiller Daniel James var under stort press før den femte straffen, da Polen hadde skutt alle fem skuddene sine mens Wales lå under. Skuddet ble imidlertid reddet, og Polen kunne juble for avansement i mesterskapet. I mesterskapet skal laget nå møte Frankrike, Østerrike og Nederland i gruppe D.

I mellomtiden tok Georgia overtaket med tre mål mot to etter de fire første omgangene. Da Nika Kvekveskiri scoret lagets femte mål, var kampen over. Georgia går nå inn i EM-gruppe F sammen med Portugal, Tyrkia og Tsjekkia.

I playoff-kvalifisering B tok Island ledelsen mot Ukraina etter en drøy halvtime da Albert Guðmundsson scoret til 1-0. Ledelsen holdt til etter pause, da Ukraina klarte å utligne. Først i det 84. minutt satte Mykhailo Mudryk spikeren i kisten for Ukraina. Med 2-1 kunne laget skyte seg til sitt fjerde strake EM. I gruppe E møter laget Belgia, Romania og Slovakia.

 


Brighton & Hove Albion - Manchester City