Med 3-0 med seg fra den første kampen i Kroatia, såg det lovende ut for de norske kvinnene i returoppgjøret som ble spilt i Stavanger i kveld. Og kvinnene viste seg fra sin beste side. 

Både Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen stod over dagens kamp etter skade fra kampen i Kroatia. Elisabeth Terland og Sophie Román Haug kom inn for de, og de markerte seg.

Det første målet kom tidlig. Thea Bjelde skjøt først et skudd som gikk i treverket og ut i boksen igjen. Der plukket Reiten opp ballen og fant Terland i en bedre posisjon. Terland testet skuddfoten fra drøyt ti meters hold og løftet ballen over den kroatiske keeperen. Det var kun spilt 8 minutter.
Norge doblet ledelsen etter en halvtime. Tuva Hansen kom seg fri og skrudde på turboen sin, og stormet mot Kroatias sekstenmeter. Der skjærte hun innover på banen og skjøt ballen rett i stolpen, og returen spretter til Romàn Haug. Fra kort hold kunne hun enkelt prikke inn 2-0.
Kun få minutter senere var hun der igjen. Bizet tok et kort hjørnespark til Reiten som setter et presist innlegg. Inne i boksen ventet Haug som styrte ballen mot mål med hodet. Keeperen ble forstyrret og av en norsk spiller, og Haugs avslutning kommer seg inn i mål til 3-0 til Norge som også blir resultatet til pause.
Neste mål 20 minutter ut i andre omgang. På et frispark ved hjørnet av sekstenmeteren. Først hoppet Bizet over ballen. Maanum prøvde lykken etter å ha blitt bytta inn kun få minutter før. Hun løftet ballen over muren og overlistet Filipovic i målet nede ved nærmeste stolpe.
Maanum mottok ballen midt inne på Kroatias halvdel. Hun hoppet først unna en kroatisk spiller før hun lurte unna en til. Og alene mot keeper gjør Maanum ingen feil. Hun satte enkelt inn sin andre scoring for kvelden.

– Det er bra at vi får vist at det er nivåforskjell. Vi leverer to solide kamper og viser at vi er et steg foran Kroatia. Og slik skal det være, sa Guro Reiten til VG etter kampen.

Norges landslagstrener Gemma Grainger innrømte overfor VG – Det var en stor forskjell mellom lagene.

– Vi dominerte begge kampene. Jeg er en veldig fornøyd trener nå. Vi scorer fem, treffer stolpene og dominerer, sier Grainger.

Norge – Kroatia 5-0 (8-0 sammenlagt)
Mål:
‘8 1-0 Elisabeth Terland
’31 2-0 Sophie Romàn Haug
’39 3-0 Sophie Romàn Haug
’65 4-0 Frida Maanum
’78 5-0 Frida Maanum

 

Troppen

1 Cecilie Hauståker Fiskerstrand
3 Maria Thorisdottir
4 Tuva Hansen
6 Maren Nævdal Mjelde (kaptein) ’45 
13 Thea Bjelde
7 Ingrid Syrstad Engen
8 Vilde Bøe Risa
11 Guro Reiten ’61
17 Celin Bizet Ildhusøy ’72
19 Elisabeth Terland
22 Sophie Roman Haug  

Benytta reserver: 
Guro Bergsvand ’45
Frida Maanum ’61
Signe Gaupset ’72