Velobet

Norge spiller for å beholde plassen sin i Nations League A. Første oppgjør ble i kveld spilt i Kroatia. De norske kvinnene dominerte kampen og vant 3-0 etter mål av Hegerberg, Hansen og  Ildhusøy. Returen spilles tirsdag i Stavanger. 

Norge endte til slutt på tredjeplass bak Frankrike og Østerrike i gruppe i League A, mens Kroatia ble nummer to bak Finland i sin gruppe i League B. Finland fikk direkte opprykk til League A.

Vinneren av dobbeltkampen mellom Norge og Kroatia vil spille i League A i neste EM-kvalifisering, mens taperen skal spille i League B.

Norge startet kampen rett i angrep på Kroatia. Hegerberg klarte ikke helt å stable beina sine, men dette satte tonen i kampen. Det tok ikke lang tid før målet endelig satt. Etter kun kvarteret ble Hegerberg kom seg alene mot keeperen etter at Vilde Bøe Risa som fikk ballen i mellomrommet og sendte den raskt gjennom til Hegerberg! Den stikkeren er smart, og alene med keeper tenker Hegerberg raskt og triller ballen enkelt forbi Bacic og i mål!Og her gjorde storscoreren ingen feil. 1-0 stod det også til pause.

Like etter pause kom det andre målet. Dette målet kom derimot med en bismak. Graham Hansen dundret inn 2–0 med et flott langskudd lavt langs gresset fra 16 meter, så skadet Barcelona-stjernen seg. Hun ble tatt av banen, erstattet av Celin Bizet Ildhusøy.

– Jeg tror ikke skaden er så ille. Jeg tror hun bare tar noen forhåndsregler, sier Hegerberg til NRK.

Norge hadde mange sjanser i kampen, hele 30 stykker og 12 hjørnespark vitner om et lag som hadde kontroll på kampen. Kroatia derimot, hadde kun to sjanser og ingen hjørnespark.

Men det ble kun et mål til, denne gangen av innbytter Ildhusøy. Det startet med Reiten som fant Celin Bizet med et stålende innlegg, og hun nærmest gikk ballen inn! Innbytteren så nesten litt overrasket over at ballen kommer frem, men selv med et litt uryddig touch får hun lagt ballen til rette, og tupper den forbi Bacic fra fem meter!

Selv med en halvtime igjen ble det ikke flere mål. Dette er uansett et godt utgangspunkt til returoppgjøret.

– Jeg er veldig fornøyd. Etter å ha kun hatt to økter med laget så ser jeg ting vi har jobbet med. Dette var del én. Jobb gjennomført. Nå flytter jeg fokuset over til del to, sa landslagstrener Grainger etter sin første kamp med de norske kvinnene.

Norge startellever

23 Aurora Mikalsen
2 Marit Bratberg Lund
6 Maren Nævdal Mjelde (kaptein)
13 Thea Bjelde 71′
16 Mathilde Hauge Harviken
7 Ingrid Syrstad Engen
8 Vilde Bøe Risa 71′
18 Frida Leonhardsen Maanum 71′
10 Caroline Graham Hansen  51′
11 Guro Reiten
14 Ada Martine Stolsmo Hegerberg 

Benytta innbyttere: 
4 Tuva Hansen 71′
9 Karina Sævik 71′
17 Celin Bizet Ildhusøy 51′
21 Lisa Fjeldstad Naalsund 71′

 

Kampen spilles tirsdag kl. 18.00 i Stavanger. Billetter kan kjøpes her.


Brighton & Hove Albion - Manchester City