Velobet

Norge må ut i kvalik for å bevare plassen sin i Nations League på A-nivå. Dette etter å ha tapt borte mot Østerrike i gruppens siste runde. 
Første gang har Ada Hegerberg kapteinsbindet. Kun to endringer i startoppstillingen ble gjort foran kveldens kamp fra Portugal-kampen. Karina Sævik kommer inn for Caroline Graham Hansen på høyrekanten, mens Guro Bergsvand tar over stopperplassen til Maren Mjelde, som er ute med suspensjon.
Før kampen var premissene klare. For å bli nummer 2 i gruppen, måtte Norge vinne mot Østerrike. Det gir også en lettere vei til kvalifiseringen mot EM 2025.
Men det er Østerrike som er det beste laget på banen fra start. Etter 8 minutter rakner det for Norge. Eileen Campbell putter inn 1-0 til hjemmelaget. Det var Purtscheller som dro seg forbi Harviken på høyresiden og slo innlegg i boks hvor Campbell kommer seg fordi Bergsvand putter ballen ned i det lengste hjørnet.
Det blir noen labre og tamme forsøk fra de norske kvinnene før pause. Ada Hegerberg hadde et skudd etter 17 minutter som dyttes ut av keeperen. Frida Maanum hadde for lite kraft og presisjon i en avslutning etter nesten 25 minutter spilt.
Det ble ikke bedre i første del av andre omgang. Det tar seg dog opp i den siste andre halvdelen. Innbytter Celine Ildhusøy burde fått en sjanse under tverrliggeren i det 68. spilleminutt, men ryggsekken var tung å bære. Så var det Karina Sævik som var fri og frank lite utenfor 16. meteren. Avslutningen var bra, men like til side for stolpen.
Norge får straffe, men Marit Bratberg Lund bommer fra 11. meteren like før slutt med et kraftig skudd. Hun banket rett og slett ballen over mål.
Østerrike går så opp til 2-0. Dunst slo et innlegg opp i boks og traff Østerrikes eneste spiller der inne. Schiechtl stiger til værs og forlenger i lengste.
Norge taper 2-1 etter scoring av Sævik på overtid. Naalsund trer Sævik gjennom ved bruk av yttersiden av høyrefoten. Norge blir med det nummer 3 i gruppen, og må spille kvalifisering for å ikke rykke ned til Nivå B i Nations League

Startelleveren

23. Aurora Mikalsen
13. Thea Bjelde 45′
5. Guro Bergsvand
16. Mathilde Harviken
20. Marit Bratberg Lund
9. Karina Sævik
7. Ingrid Syrstad Engen
8. Vilde Bøe Risa 61′
18. Frida Maanum
19. Elisabeth Terland
14. Ada Hegerberg 45′

Benytta innbyttere:
22. Sophie Romàn Haug 45′
4. Tuva Hansen 45′
17. Celine Bizet Ildhusøy 45′
21. Lisa Fjeldstad Naalsund 61′

Den 11. desember trekkes kampene til play-off. Kampene spilles i februar 2024. 

Tabell Gruppe A2

# Lag S V U T MP P
1  Frankrike 6 5 1 0 +8 16
2 Østerrike 6 3 1 2 -1 10
3  Norge 6 1 2 3 +1 5
4  Portugal 6 1 0 5 -8 3

Brighton - Chelsea