Velobet

Det norske herrelandslaget spilte i dag sin siste kamp i EM-kvalifiseringen og fikk med seg et poeng borte mot Skottland i en underholdende kamp. Spania vant sin kamp og er dermed gruppevinner, mens Norge har ingen muligheter til å ta seg EM i Tyskland som spilles til sommeren. 

Allerede før kampen var det klart at alle Norges muligheter til å ta seg til EM var over. Skottland og Spania var også klare til EM før kampstart.

Det var en regntung kveld i Skottland. Men det tok ikke land tid før kampens første mål kom. Nok en spiller har fått sitt første landslagsmål. Strand Larsen fikk ett innlegg fra høyrekanten av Ryerson. Ballen truffer leggen hans og faller ned til Aron Dønnum som tar seg tid til å legge ballen til rette og setter den inn i mål via et skots bein.

Ti minutter senere blokkerer Dønnum i boksen og Skottland får straffe. John McGinn sendte Selvik en vei, og satte ballen andre veien.

Men Norge skulle ta ledelsen igjen etter kun 7 minutter når Ryerson kommer ned mot dødlinja og får slått inn. Litt heldig når innlegget går via en skotte og treffer Strand Larsen. Spissen får styrt innlegget mot mål, og via Clarks hanske triller den rolig inn.
Det kom flere mål før pause. Denne gangen et klassisk selvmål av Østigård som får ballen på øvre del av låret som sender den i mål for nok en utlikning. 2-2 blir stillingen til pause.
Etter pausen var skottene på hugget. Tidligere nevnte McGinn og Armstrong kombinerer fint i feltet og sistnevnte setter ballen lett mellom beina på Berge og i mål for deres første ledelse i kampen.
Norge får utliknet igjen. Nok en gang er Ryerson delaktig. Han chipper ballen over til innbytter Elyounoussi som header inn til sluttresultatet 3-3

Skottland – Norge 3-3 (2-2)
3′ 0-1 Aron Dønnum
13′ 1-1 John McGinn (straffe)
20′ 1-2 Jørgen Strand Larsen
33′ 2-2 Leo Østigård (selvmål)
59′ 3-2 Stuart Armstrong
86′ 3-3 Mohamed Elyounoussi

Startellever

Egil Selvik

Julian Ryerson
Leo Østigård
Kristoffer Ajer
Fredrik Bjørkan

Sander Berge
Patrick Berg
Fredrik Aursnes 62′

Oscar Bobb ’89
Jørgen Strand Larsen
Aron Dønnum 62′

Benyttede innbyttere
Mohamed Elyounoussi 62′
Kristian Thorstvedt 62′
Marcus Holmgren Pedersen ’89

Tabell Gruppe A

Pos Land Kamper Seire Uavgjort Tap MF Poeng
1  Spania 8 7 0 1 +20 21
2  Skottland 8 5 2 1 +9 17
3  Norge 8 3 2 3 +2 11
4  Georgia 8 2 2 4 -6 8
5 Kypros 8 0 0 8 -25 0

De siste kampene i EM-kvalifiseringen spilles tirsdag 21. november.


Brighton - Chelsea