Velobet

Norge kjempet og reddet med seg ett poeng i returoppgjøret i Frankrike. Frankrike var favorittene og styrte kampen, men hadde ikke marginene på sin side.

Med kun ett poeng på de tre første kampene, hadde det norske laget behov for poeng. Portugal, som har et poeng mer enn Norge, tapte i kveld mot Østerrike.

Starten av kampen var lovende og var på høyde med de franske kvinnene. Men det var hjemmelaget som fikk kampens første sjanse. Baltimore fyrte av et godt skudd som gikk mot lengste kryss, men Aurora Mikalsen leverte en redning i verdensklasse.

Kun fem minutter senere kom de til nok en sjanse. Dufour dro på seg flere norske spillere før hun ga ballen videre til Karchaoui som overlappet henne. Hun kom på en avslutning, men Norge forsvarte seg godt og fikk avverget. Norge derimot, ble stadig hindret framgang på banen, av offsidelinjer av ypperste klasse fra Frankrike.

På overtid kom kampens første, og eneste mål. Men kun for å bli avblåst for offside, en diskutabel en. Det ble ikke brukt VAR i kampen. Det var returen fra Sandie Toletti som gikk i mål. Burdet målet vært godkjent?

Andre omgang var uten tvil Frankrikes. De styrte kampen og kom til flere sjanser. Tverrliggeren fikk kjørt seg med gjentatte treff. Den, sammen med Mikalsens ypperlige redningen var det som gjorde at kampen forble 0-0 til fulltid, og Norge fikk med seg et etterlengtet poeng.

Frankrike endte med hele 8 avslutninger på mål, mens Norge hadde ingen avslutninger på mål.

– Vi holder nullen mot et av de beste lagene i verden, og vi gjør det med full innsats, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud til TV 2.

Frankrike – Norge 0-0 (0-0)