Velobet

1 poeng etter halvspilt Nations League. Det er Norges resultat etter dagens kamp. Frankrike vant 2-1, etter norsk selvmål og Renards mål halvveis i andre omgang. Tirsdag er det returoppgjør i Reims. 

Det ble i går klart at opprinnelige svenske Mimmi Löfwenius Veum var klarert for landslagsdeltakelse og klar for Norges kamper mot Frankrike. Hun ble norsk statsborger i 2022. I tillegg måtte Guro Reiten og Caroline Graham Hansen melde forfall til landslagssamlingen som startet mandag. Det ble derfor hentet inn nye spillere i troppen: Emma Godø (LSK Kvinner) og Justine Kielland (Brann).

Frankrike tok ledelsen midtveis i førsteomgangen på Ullevaal etter et norsk selvmål av Maren Mjelde. Det var Julie Dufour sender som sendte ballen inn rett foran Norges mål, og kaptein Mjelde satt ut et bein og styrte ballen i eget nett. Det ble med det ene målet før pausen.

Etter pausen viste Norge bedre takter. Etter kvarteret klarte Marit Bratberg Lund å pirke inn utligningen for Norge. Men knappe ti minutter senere headet Wendie Renard inn det som skulle vise seg å bli seiersmålet for Frankrike.

– Jeg tror vi først og fremst må tenke at kampen i dag er et skritt i riktig retning. Vi spiller ganske jevnt med Frankrike som er et veldig godt lag. Vi må egentlig bare bygge videre på det, sa målscoreren til VG etter kampen.

-Frankrike er et godt lag, og selvfølgelig skaper de sjanser på oss. Jeg føler at vi kan straffe dem enda mer offensivt. Jeg gleder meg til å jobbe inn mot neste kamp, sa Löfwenius Veum til vg.no.

Norge har med det kun et poeng på tre kamper og ligger nå sist i gruppen. Frankrike leder med full pott, mens Østerrike og Portugal har henholdsvis 4 og 3 poeng hver.

Vinneren går til nasjonsligaens playoff. Sisteplassen rykker ned mens tredjeplassen gir kvalifisering mot en toer fra B-divisjonen og må da spille om å beholde plassen i A-divisjonen.

Frankrike er allerede kvalifisert til OL som vertsnasjon. Skulle de ta seg til finalen i Nasjonsligaen, vil laget som blir nummer tre i sluttspillet i Nasjonsligaen også kapre en OL-plass.

Norge – Frankrike 1-2 (0-1)
23′ 0-1 Maren Mjelde (selvmål)
60′ 1-1 Bratberg Lund
69′ 1-2 Wendie Renard

Startelleveren

Aurora Mikalsen

Thea Bjelde 69′
Maren Mjelde
Maria Thorisdottir 89′
Mathilde Harviken
Marit Lund

Frida Maanum 71′
Ingrid Syrstad Engen
Vilde Bøe Risa 79′

Mimmi Löfwenius
Sophie Roman Haug 80′

Benyttede innbyttere:
Karina Sævik 69′
Elisabeth Terland 71′
 Lisa Naalsund 79′
Cathinka Tandberg 80′
Celin Bizet Ildhusøy 89′

Det gjenstår tre kamper av Nations League-gruppespillet. En bortekamp mot Frankrike, hjemmekamp mot Portugal og en bortekamp mot Østerrike.

Neste kamp er allerede tirsdag borte mot Frankrike. Kampstart kl 21.00. Kampen vises på TV2 Sport 1
Fredag 1. des kl. 19.00 Norge – Portugal
Tirsdag 5. des  Østerrike – Norge