Velobet

Norges U21-lag er godt i gang med kvalifiseringen mot EM 2025 i Slovakia. Norge er i Gruppe A, sammen med Irland, Italia, Latvia, Tyrkia og San Marino. På tre kamper, har Norge to seire og et tap. 

Norge har spilt tre av ti kamper i kvalifiseringsgruppen sin. Det har gitt to seire og et tap. De to første kampene endte begge med 7-0 seier, mens den siste kampen ble 2-0 tap.

Etter Italia-kampen sa landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no – Det er en kamp der vi absolutt henger med. Vi hadde 55 prosent ballbesittelse og var med i kampen, men vi skapte ikke nok sjanser. Vi hadde noen veldig unødvendige balltap og det var et par situasjoner der vi ikke forsvarte oss godt nok. På en dag vi egentlig følte vi kunne slå Italia på bortebane så vinner de fordi vi ikke er skarpe nok i de kampavgjørende situasjonene.

Om en måned fortsetter EM-kvalifiseringen med hjemmekamp mot gruppeleder Irland og bortekamp mot Tyrkia.

Jalland mener at slik det ser ut akkurat nå er det Italia, Irland og Norge som kjemper om de to øverste plassene i gruppa, så får vi se om Tyrkia melder seg på etter hvert eller ikke.

Kamper spilt: 
7. september San Marino – Norge 0-7
12. september Norge – Latvia 7-0
17. oktober Italia – Norge 2-0

Laget som vinner gruppen, får en billett til EM. De tre beste lagene på andre plass blant de ni gruppene, får også en EM-billett. De resterende seks andreplassene, spiller en play-off. Her blir de seks lagene trukket til å spille en hjemme og bortekamp mot en av lagene, for å finne de tre siste lagene til EM.

Gruppe A

# Lag S V U T MP P
1 Irland 3 3 0 0 +5 9
2  Italia 3 2 1 0 +4 7
3  Latvia 5 2 1 2 -5 7
4  Norge 3 2 0 1 +12 6
5  Tyrkia 4 1 0 3 +1 3
6  San Marino 4 0 0 4 -17 0

Kommende kamper i EM-kvalifiseringen:
17. november Norge – Irland
21. november Tyrkia – Norge
26. mars Norge – San Marino
6. september Latvia – Norge
10. september Norge – Italia
11. oktober Irland – Norge
15. oktober Norge – Tyrkia


Brighton & Hove Albion - Manchester City