Norge var sjanseløse i den kamp hvor Spania fikk begge målene sine sjekket av VAR hvor kun det siste ble godkjent. Det var nok til at Spania nå har kvalifisert seg til det kommende EM i Tyskland.

Spania vant fortjent i en kamp hvor det norske laget ikke klarte å skape sjanser. Spanjolene hadde ballen helt klart mest gjennom hele kampen.

Allerede etter 20 minutter kom det første målet fra Spania. En misforståelse mellom Stefan Strandberg og keeper Ørjan Håskjold Nyland gjorde at ballen havnet hos Álvaro Morata. Atlético Madrid-spissen hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet. Det ble en VAR-sjekk. Dommeren dømte offside og annulerte målet. Det stod 0-0 til pause.

Begge lagene startet andre omgang med godt mot. Spania har ballen og bombarderer Norge og det kommer tre avslutninger innenfor Norges sekstenmeter. Norge klarer å blokker flere to av skuddene, men til slutt får Gavi satt ballen i mål. Nok en gang skal målet sjekkes av VAR. Og det tok tid, hele fem minutter. Det ble sjekket om en av de spanske spillerne i offside forstyrret den norske keeperen eller ei.

Den tyske dommeren dømte mål, og Spania er med det resultatet direkte kvalifisert for EM-2024.

Norge gjorde et dobbeltbytte ti minutter senere: inn med Antonio Nusa og Alexander Sørloth i et håp om å slå tilbake. Nusa er et frisk innpust, men Norge skapte knapt en sjanse.

– Det er en skuffet gjeng. Tungt. Vi hadde stor tro på at vi skulle klare det i denne gruppa her. Det er tungt og skuffende, men det var ikke i dag det røyk, sier Martin Ødegaard til TV 2. – Min helt ærlige mening er at vi aldri har vært bedre. Vi tar steg hele veien. Folk kan irritere seg at jeg sier det når vi taper, men det var ikke i dag det røk. Jeg føler absolutt vi er på god vei, men det er ikke godt nok når vi ikke klarer det.

Norge – Spania 0–0 (0–1)
48′ 0-1 Gavi

Startellever

Ørjan Håskjold Nyland

Julian Ryerson
Ken Remi Stefan Strandberg 77′
Leo Skiri Østigård
Birger Meling

Patrick Berg 58′ 
Martin Ødegaard
Sander Berge

Oscar Bobb 58′
Erling Braut Haaland
Fredrik Aursnes 77′

Benytta innbyttere:
Antonio Nusa 58′
Alexander Sørloth 58′
Kristoffer Ajer 77′
Kristian Thorstvedt 77′

Tabell Gruppe A

# Lag S V U T MP P
1  Spania (kvalifisert) 6 5 0 1 +16 15
2 Skottland (kvalifisert) 6 5 0 1 +9 15
3  Norge 7 3 1 3 +2 10
4  Georgia 6 2 1 3 -4 7
5 Kypros 7 0 0 7 -23 0

Skottland og Spania er kvalifisert til EM i Tyskland sommeren 2024. Norge kan kommet til playoff, via Nations League mens Georgia er klare for playoff. Kypros er helt eliminert.