Velobet

Norge måtte vinne mot Kypros for å henge med i kampen om en direkte plass til EM i Tyskland til sommeren. Og de fikk det til å se lett ut. 

Norge dominerte kampen fra start. Det gikk 18 minutter de noterte seg for det første skuddet på mål. Haaland kom først på et velplassert innlegg fra Fredrik Aursnes, men Kypros-keeperen reddet mesterlig. Like etterpå fikk Sørloth en sjanse, men headingen hans gikk til side for målet.

Men han fikk rettet opp i missen. Sørloth får ballen like utenfor sekstenmeteren og dundrer ballen i mål, via en kypriot. 1-0 forble stillingen til pausen.

Andre omgang startet sjansefattig. Kvarteret ut i omgangen får Berge inn et hardt skudd fra 17-18 meter, men skuddet går nesten rett på keeperen som bokser vekk. Det skulle gå enda femten mer minutter før en sjanse til kom. Denne gangen med uttelling.

Kristoffer Ajer distraherer så pass mye ved første stolpe slik at ballen ender på bakerste. Og hvem andre enn står Haaland der? Han klarer på mesterlig vis å dempe ballen for deretter å banke ballen i nettaket til 2-0.

Mål nummer tre kom få minutter senere, og igjen, Haaland. Denne gang via Antonio Nusa, som kom inn 10 minutter tidligere, med et innlegg som Haaland header inn sitt 27. mål for Norge i sin 27. kamp.

Haaland og Ødegaard ble byttet ut for litt hvile, mens Jørgen Strand Larsen og Kristian Thorstvedt kom inn.

Norge skulle få nok et mål, en ny målscorer.  Oscar Bobb slo inn ballen, etter kombinasjon med Thorstvedt, hvor Fredrik Aursnes står og slår ballen lett i mål for sitt første landslagsmål. Det blir 4-0 i Kypros.

 

Kypros – Norge 0–4 (0–1)
33′ o-1 Alexander Sørloth
65′ 0-2 Erling Braut Haaland
72′ 0-3 Erling Braut Haaland
81′ 0-4 Fredrik Aursnes

Startellever

Ørjan Håskjold Nyland

Julian Ryerson
Kristoffer Ajer
Leo Skiri Østigård
Birger Meling

Martin Ødegaard 78′
Sander Berge
Fredrik Aursnes 87′

Alexander Sørloth 63′
Erling Braut Haaland 77′
Ola Solbakken 62′

Benyttede innbyttere:
Antonio Nusa 62′
Oscar Bobb 63′
Jørgen Strand Larsen 77′
Kristian Thorstvedt 78′
Bård Finne 87′

Neste kamp er allerde søndag hjemme mot Spania, kampstart kl 20.45. Spania vant 2-0 over Skottland i dag.


Brighton - Chelsea