Velobet

Norge måtte jobbe hardt, men Portugal jobbet enda hardere og fikk belønning for strevet. To straffer hjalp de også mye i sin seier mot Norge i kveld som manglet Graham Hansen fra start og Román Haug like etter start som måtte forlate banen blødende. 
Thea Bjelde og Caroline Graham Hansen er ikke med etter kampen mot Østerrike. Tuva Hansen og Amalie Eikeland erstatter de.

Sophie Román Haug og den portugisiske keeperen Ines Pereira kom i et kraftig sammenstøt like etter kampstart. Román Haug ble sendt til sykehuset med mulig brudd i nesen og kuttskade. Keeperen hadde en skikkelig kule under bandasjen sin der hun ble ført ut.

Norge har initiativet i starten av kampen og skaper noen småsjanser.

Syrstad Engen vinner ballen etter utspark fra Portugal. Hun sentrer til Guro Reiten som finner Frida Maanum som setter ballen i motsatt hjørnet til 1-0 for Norge. Men det skulle ikke stå seg. Få minutter senere er det et svakt spill i forsvaret. Nordmennene får ikke ballen unna og Andreia Jacinto vet å utnytte det. Det står dermed 1-1 etter 37 minutter spilt.

Dommeren mener Mikalsen tar spilleren og ikke ballen, og belønnes med straffe og et gult gult. Aurora Mikalsen får en hånd på ballen, men den finner veien inn. Portugal tar ledelsen like før pause.

Smerud tok grep etter pausen og gjorde ett par endringer. Eikeland og Hansen ut, inn kom Naalsund og Harviken.

Terland kom alene mot keeperen etter er herlig gjennomspill fra Reiten, men det ble keepers redning. Den ballen såg nok de fleste inn. Kun minuttet senere kommer Terland i en helt lik situasjon, men denne gangen sitter ballen i mål! Lagene er igjen like langt.

En underlig situasjon. Mathilde Harviken får gult kort etter å ha sprunget i en spiller langt unna ball innenfor straffefeltet. Portugal får sitt andre straffe for kvelden. Igjen er det Carole Costa som tar den. Hun sender Mikalsen feil vei og setter ballen lett i mål for nok en ledelse, 3-2 etter 68 minutter.

Nå leder Frankrike gruppen med to seire etter to spilte kamper, og Portugal har gått forbi Norge på tabellen etter en seier og en uavgjort. Norge har kun et enkelt poeng etter to kamper. Gruppevinneren går til Nations League-finalene. Tredjeplassen må spille playoff mot en av andreplassene fra nivå B, mens sisteplassen rykker ned.

Neste kamp for Norge er mot Frankrike fredag 27. oktober med avspark kl. 19.00 på Ullevaal.

 

Startelleveren

Aurora Mikalsen
Tuva Hansen 47′
Guro Bergsvand
Maren Mjelde
Marit Bratberg Lund
Ingrid Syrstad Engen
Guro Reiten
Amalie Eikeland 46′
Frida Maanum
Karina Sævik
Sophie Roman Haug 10′

Benyttet innbyttere
Elisabeth Terland 10′
Lisa Naalsund 46′
Mathilde Harviken 47′

Portugal – Norge 3-2 (2-1)

32′ 0-1 Frida Maanum
37′ 1-1  Andreia Jacinto
43′ 2-1 Carole Costa (straffe)
58′ 2-2 Elisabeth Terland
68′ 3-2 Carole Costa (straffe)

 

Andre resultat fra gruppe A1

22. sept: Frankrike – Portugal 2-0
26. sept: Østerrike – Frankrike 0-1

Neste runde 27. oktober:
Østerrike – Portugal
Norge – Frankrike


Brighton - Chelsea