Det norske laget hadde god kontroll på store deler av den første kampen i Nations League, men på slutten raknet det. Dette sammen med straffebom, endte kampen med poengdeling. 

Det var kun spilt i litt over minuttet da Graham Hansen ble felt innenfor 16-meteren og det ble dømt straffe. Guro Reiten tok straffen, som endte langt til side for mål.

De norske kvinnene skapte deretter flere sjanser uten at ballen endte i målet. Sophie Román Haug hadde en stor sjanse før det hadde gått ti minutter, men klarte sette ballen i mål. Frida Maanum klarte derimot å gjøre nettopp det ti minutter senere, men målet ble annullert for en marginal offside.

Men etter nesten halvtimen kom endelig målet. Graham Hansen driblet seg forbi den ene og andre østerrikske spilleren og fikk avfyrt et skudd som ble stoppet av keeper Manuela Zinsberger. Men på returen var Karina Sævik og sendte ballen i en bue over keeper. 1-0 til Norge.

– Det er godt å se et norsk lag med selvtillit. De tør å utfordre og sette press på Østerrike, noe vi har savnet i det norske laget, sier NRKs ekspert Ingrid Kvernvolden.

– Det er den beste omgangen de har levert på evigheter, sa Schau om den første omgangen.

Andre omgang ble langt jevnere. Østerrike fikk en god mulighet, men skuddet traff tverrliggeren over Aurora Mikalsen. Men Norge fikk også en stor sjanse da Reiten spilte opp Frida Maanum, men det ble litt for spiss vinkel. Like etter var det i stedet østerrikerne som kunne juble. Eileen Campbell smalt av et ellevilt skudd fra distanse og rett opp i lengste krysset. Dermed endte det 1-1.

– Vi er ikke fornøyd med det resultatet, det er vi lei oss for. Denne kampen skal vi vinne. Det er det ingen tvil om. Vi produserer mer enn nok, førsteomgangen er strålende, sier Smerud til NRK.

Startelleveren

Aurora Mikalsen
Thea Bjelde 46′
Maren Mjelde
Guro Bergsvand
Marit Bratberg Lund
Caroline Graham Hansen 86′
Ingrid Syrstad Engen
Guro Reiten
Frida Maanum
Karina Sævik ’74
Sophie Roman Haug

Benyttet innbyttere
Tuva Hansen 46′
Lisa Naalsund ’74
Elisabeth Terland  ’86

Gruppevinneren går til Nations League-finalene. Tredjeplassen må spille playoff mot en av andreplassene fra nivå B, mens sisteplassen rykker ned.

Neste kamp for Norge er tirsdag borte mot Portugal, kampstart kl. 19.15.