Velobet

Leif Gunnar Smerud er ansatt som midlertidig landslagssjef for kvinnelandslaget ut 2023. Han var i mange år trener for U21-laget for herrer, der høydepunktet var å kvalifisere seg til sommerens EM som puljevinner.

Leif Gunnar Smerud presenterte i dag troppen til kampene mot Østerrike på Ullevaal 22. september og borte mot Portugal den 26. Det er tatt ut 23 spillere, men Ada Hegerberg er ikke tatt ut da hun har en belastningsskade.

– Det er en revansjesugen gjeng og mange spennende spillere. Det er noe uforløst her, tror jeg, og det ønsker vi å få ut. Jeg er spent på hva vi kan få til i en spennende Nations League-gruppe, sa Smerud under pressekonferansen.

Han forteller om hektiske dager etter at han tok over som midlertidig trener.

– Det har gått ganske i ett. Det har vært intenst. Jeg har brukt tiden for å sette seg inn i situasjonen og få oversikt. Jeg har vært på reise og møtt en del folk. Det har vært ganske intenst, men det er jo gøy.

 

Landslagstroppen

Keepere:

Cecilie Fiskerstrand, Guro Pettersen og Aurora Mikalsen.

Forsvar:

Anja Sønstevold, Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maren Mjelde, Thea Bjelde, Marit Bratberg Lund og  Mathilde Hauge Harviken.

Midtbane:

Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa, Guro Reiten, Lisa Fjeldstad Naalsund, Cecilie Andreassen og Frida Maanum.

Angrep:

Julie Blakstad, Elisabeth Terland, Caroline Graham Hansen, Karina Sævik, Sophie Román Haug, Emilie Nautnes og Amalie Eikeland.

 

Nations league

Den første UEFA Women’s Nations League begynner i september, med finaler i februar. Den vil avgjøre Europas kvalifiseringskamper til OL 2024 og hvordan lagene stiller opp i den europeiske kvalifiseringen til UEFA Women’s EURO 2025.

Norge er i gruppe A2 med Østerrike, Frankrike og Portugal.

Norges kamper:
22. september kl 19.00 Norge – Østerrike
26. september kl 19.15 Portugal – Norge
27. oktober kl 19.00 Norge – Frankrike
31. oktober kl 21.00 Frankrike – Norge
1. desember kl TBA Norge – Portugal
5. desember kl TBA Østerrike – Norge

Kampene kan ses hos NRK.


Brighton - Chelsea