Finalen i U19-EM ble en jevn affære mellom to defensivt dyktige lag. Et italiensk mål i det 19. minutt ble til slutt avgjørende.

Det var varmt på National Stadium i Ta’Qali på Malta da den tyske dommeren Sven Jablonski blåste i gang kampen. Til å begynne med følte begge lagene på hverandre, og bortsett fra en italiensk halvsjanse skjedde det ikke mye før Italia tok ledelsen i det 19. minutt.

Et innlegg fra venstre fant veien til Fiorentinas høyreback Michael Kayode, som fikk imponerende høyde i luften og god kraft i headingen – selv om Portugals keeper Goncalo Ribeiro muligens kunne ha gjort mer for å holde ballen ute.

Etter Italias mål endret spillet karakter og ble enda mer forsiktig. Portugiserne prøvde å presse og skapte noen halvsjanser, men Italias forsvar var eksemplarisk. I andre omgang klarte Portugal å skape noe mer – mye takket være Hugo Felix (bror til Joao), en av mesterskapets mest lovende unge stjerner.

Til slutt sto det likevel 1-0 til Italia. Dermed vant de sin første tittel i turneringen siden 2003 (da de også møtte Portugal).

Norges resultat

Norge – Hellas 5-4
Island – Norge 1-1
Spania – Norge 0-0

Norge ble nummer to i gruppen med 5 poeng.

Semifinale:
Portugal – Norge 5-0

– Jeg håper spillerne får en stor klem og gratulasjoner når de kommer hjem til familiene sine og at de får stående applaus når de kommer inn i garderoben i klubbene sine. De er historiske og har klart noe ingen andre har klart før på G19-nivå i norsk fotball. De har gjort en enorm jobb, sa landslagstrener Luis Pimenta etter mesterskapet hvor Norge gjort en historisk god prestasjon i EM.

Sluttresultat U19-EM
1. Italia
2. Portugal
3. Spania
4. Norge
5. Polen
6. Island
7. Hellas
8. Malta