Velobet

UEFA Nations League 2022/23 er avgjort. Etter en målløs finale vant Spania herrelandslags turneringen på straffer i finalen mot Kroatia.

Søndag kveld ble finalen i herrenes Nations League for sesongen 2022/23 spilt. Finalelagene var Kroatia og Spania, som begge var på jakt etter sin første tittel i turneringens korte historie. Det ble ingen mål i Rotterdam, Nederland, på den klassiske stadionen De Kuip. I stedet fikk de 41 000 tilreisende tilskuerne se en målløs kamp de første 90 minuttene. Etter 30 minutters målløs ekstraomgang hadde publikum ikke sett et eneste mål på 120 minutter, og dermed måtte kampen avgjøres i straffesparkkonkurranse.

I straffesparkkonkurransen startet Kroatia og scoret umiddelbart, etterfulgt av ytterligere fem mål (tre fra hvert lag) i de tre første rundene. I strafferunde fire bommet Kroatia på straffe, mens Marco Asensio scoret. Etter at Ivan Perisic scoret til 4-4, hadde Spania sjansen til å utligne i femte omgang, men midtstopper Aymeric Laporte sendte ballen i tverrliggeren. I den sjette omgangen skulle imidlertid alt bli avgjort. Bruno Petkovic måtte se straffen sin bli reddet av Spanias superkeeper Unai Simon, noe som ga Dani Carvajal sjansen til å avgjøre finalen fra 11 meter. Høyrebacken gjorde ingen feil da han iskaldt satte inn det avgjørende straffesparket og ga Spania sin første Nations League-tittel noensinne. Spanjolene tok med seg en sølvmedalje fra 2020/21-utgaven, men er nå også gullvinnere i Nations League. Kroatia var nok en gang nær ved å ta med seg en medalje hjem fra en stor europeisk landslagsturnering, men måtte nok en gang gi tapt.

Nations League – plassering

  1. Spania (gull)
  2. Kroatia (sølv)
  3. Italia (bronse)
  4. Nederland

UEFA Nations League-finale
Kroatia – Spania, 0-1 etter straffer

Straffetakerne:

KRO: Nikola Vlasic (mål)
SPA: Joselu (mål)
KRO: Marcelo Brozovic (mål)
SPA: Rodri (mål)
KRO: Luka Modric (mål)
SPA: Mikel Merino (mål)
KRO: Lovro Majer (bom)
SPA: Marco Asensio (mål)
KRO: Ivan Perisic (mål)
SPA: Aymeric Laporte (bom)
KRO: Bruno Petkovic (bom)
SPA: Dani Carvajal (mål)


Brighton & Hove Albion - Manchester City