Velobet

Det norske laget tok ledelsen etter en straffe, men like før full tid scorte skottene to mål på to minutter. Direkte kvalifikasjon ser EM vanskelig ut for de norske herrene. 

Før kampen var det god stemning blant publikum i solsteiken. Første omgang var sjansefattig og det var kun en hendelse verdt å nevne. Det var Alexander Sørloths heading på mål, som dessverre kom rett på den skotske keeperen.

Da Haaland med dratt ned av Henry, mente mange det var rødt kort. Dommeren dømte derimot gult. Det var 0-0 til pause.

Kvarteret ut i andre omgang kommer Sørtloth seg forbi på høyre side og la ballen inn mot Haaland. Idet Haaland løp inn, ble han revet ned av Ryan Porteous og dommer peker på staffemerket. Haaland gjør ikke noe feil og setter en hard straffe kontant i mål.

Norge kontrollerer kampen i varmen. Skottene var tamme og skapte ikke noe. Men de skulle vise seg å være meget effektive. Ståle Solberg gjør et trippelbytte med 6 minutter igjen av ordninær spilletid, ut med Haaland, Berg og Aursnes. Inn kom Jørgen Strand Larsen, Mats Møller Dæhli og Kristian Thorstvedt.

Alle spillerbyttene virket til å ha forstyrret balansen i det norske laget. I det 87. spille spilleminutt, prøver McGinn en gjennombruddspasning som Østigård bryter. Men han ventet på at en lagkamerat skulle feie ballen unna, men der var det ingen og da blir han for sent ute i taklingen og Lyndon Dykes triller inn 1-1.

Like etterpå er McGinn igjen sentral. Han får ballen inne i den norske boksen og triller til Dykes som legger igjen til McLean. Igjen er de norske helt på etterskudd og McLean sørger for 2-1 til Skottland. Dette ble også sluttresultatet. Skottland har full pott etter tre kamper, men Norge har kun 1 poeng.

Nå ser det ut til at Norges sjanse for å komme seg videre, er via Nations League.

Lagoppstillingen

Målvakt
1. Ørjan Nyland

Forsvar
14. Julian Ryerson
4. Stefan Strangberg
15. Leo Østigård
5. Birger Meling

Midtbane
10. Martin Ødegaard
6. Patrick Berg
16. Fredrik Aursnes

Angrep
19. Alexander Sørloth
9. Erling Braut Haaland
17. Ola Solbakken

Andre resultat fra gruppe A:

Kypros – Georgia 1-2


Brighton & Hove Albion - Manchester City