Finalen i U17-EM ble en reprise av et av årets gruppespillkampene. Både Tyskland og Frankrike fra gruppe C vant nemlig sine respektive semifinaler på tirsdag. Tyskland vant også gruppespillkampen mellom finalelagene. 

Semifinalene

Nabolandene Polen og Tyskland møttes i den første semifinalen, og det polske laget tok raskt ledelsen, en ledelse som hadde økt til 2-1 ved pause. Men da lagene kom på banen igjen, var det Tyskland som var det dominerende laget. Etter tolv minutter utlignet Paris Brunner med sitt fjerde mål i turneringen. Deretter kunne også Charles Hermann, Assan Quedraogo og Robert Ramsak sette inn sine mål. Kampen endte 5-2 til Tyskland, som dermed tok seg til sin femte finale i turneringen.

I den andre kampen var det Spania mot Frankrike på banen sammen. Landene har henholdsvis ni og tre titler på samvittigheten, og det var derfor utrolig viktig å komme seg forbi denne fasen av turneringen for å holde æren intakt. Men det var Frankrike som til slutt trakk det lengste strået, etter en noe forsiktig start fra begge lag. Etter en målløs første omgang tok Spania ledelsen i det 69. minutt, noe Frankrikes Mathis Lambourde raskt svarte på. Med ti minutter igjen satte Frankrike inn 2-1, og på overtid satte Tidian Gomis spikeren i kisten.

Finalen

Det var en svært jevnspilt første omgang, og det nærmeste et av lagene kom en scoring skjedde allerede i det første minuttet.

Tyskland hadde scoret 16 ganger på sine fem kamper i Ungarn, men var ikke på sitt beste mot Frankrike. På motsatt side skapte Lambourdes fart og Saimon Bouabres finurligheter problemer. Lambourde var svært nær ved å sette ballen i mål på et innlegg som Bouabre hadde skapt etter et løp med under 20 minutter igjen, og innbytter Bence Dardai var enda nærmere med et frispark som traff undersiden av tverrliggeren.

På overtid var det bare en fabelaktig redning fra Schmitt som avverget en knallhard Lambourde-volley, og en takling fra Fode Sylla som stoppet Noah Darvich på vei mot mål, som gjorde at kampen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Darvich reddet det første straffesparket, og det samme gjorde Sylla da han kunne ha avgjort for Frankrike. I stedet traff Bouabre stolpen og ga Assan Ouedraogo en sjanse til å vinne trofeet som han ikke lot gå fra seg.

Lagoppstillingene

Tyskland: Schmitt; Moreira (Dardai 75′), Jeltsch, Dal (Bulut 84′), Kabar; Harchaoui (Osawe 75′), Ouedraogo; Herrmann, Darvich, Brunner; Moerstedt (Ramsak 56′)

Frankrike: Argney; Titi, Kayi Sanda, Meupiyou, Sangui; Bouneb (Sylla 81′), Ferro, Bouabre; Bouchenna (Issoufou 62′), Lambourde, Gomis (Tincres 90+2)