Frankrike slo Spania i finalen i U17-EM for kvinner i Tallinn. Frankrike er den fjerde mesteren på rad etter at Spania tapte finalen for andre gang på rad.

Frankrikes Liana Joseph scorte to mål etter pause, mens Maeline Mendy satte en straffe med 22 minutter igjen til 3-0 for Frankrike. Men det spanske lag som ikke ga seg. To minutter etter straffen, hadde Spanias unge kvinner satt to mål, begge av Victoria López Serrano Felix, også kjent som Vicky López. Hun spiller til daglig for b-laget til Barcelona.

Men Frankrike klarte å holde stillingen og tok dermed sin første EM-tittel for U17.

 

Semifinalene

Spania hadde vanskeligere motstand på vei mot finalen da de møtte England i semifinalen, og stillingen var lenge 1-1 etter en tidlig spansk ledelse og en engelsk utligning i begynnelsen av andre omgang. Kampen så ut til å gå til straffesparkkonkurranse da Gomez scoret 2-1 for Spania i det 88. minutt. Så, helt ut av det blå, scoret de også 3-1 mens England desperat jaktet på en utligning.

Resultatet var til syvende og sist rettferdig, ettersom Spania dominerte kampen fra start til slutt og klarte å avfyre 23 skudd, mens England scoret på sitt eneste skudd på mål i løpet av kampen.

Storseier for Frankrike
Tidligere på ettermiddagen hadde Frankrike knust Sveits 10-2 etter et hat-trick av Maeline Mendy. I lys av dette resultatet bør kanskje ikke det svenske laget, som tapte 3-0 for Frankrike i gruppespillet, være så deprimert over det tapet.

Etter semifinalene å dømme ble finalen spilt mellom de to sterkeste lagene i turneringen.