Det ble klart tirsdag at de norske U19-gutta har kvalifisert seg til EM. Deres siste kamp var mot Nord-Irland, som de vant 5-2. Forrige gang U19 var kvalifisert til EM, var i 2019.

Gruppe 1 fra Eliterunden, bestående av Nord-Irland, Romania, Frankrike og Norge har hatt turnering i Frankrike. De har spilt en kamp mot alle lagene, totalt 3 kamper hver fordelt på en uke.

Norges gutter vant alle sine kamper og kom dermed på toppen av tabellen. Og med den plasseringen vanker det også en billett til EM. Gutta fikk inn hele 11 mål på sine tre kamper, men slapp inn kun 3. Hele ni stykker scorte, noe som kan vise en god bredde i stallen.

Det var klart allerede etter andre kampen, mot Frankrike, at gutta var klare for EM.

– Vi har slått ut en av de største kandidatene til å vinne EM. Derfor må vi bare akseptere den statusen vi har fått. I mesterskapet i Malta kommer motstanderne til å se oss som en kandidat til å løfte trofeet, sa landslagstrener Luis Pimenta etter kampen mot Frankrike til fotball.no.

Han legger til: – Det er en fantastisk følelse å være klar for mesterskapet etter seieren mot Frankrike. Spillerne har en tro på hva vi gjør som er enorm. De er så lojale. De følger kampplanen lojalt og sammen med den individuelle kvaliteten som er i troppen blir det en sterk miks. Dette var en utrolig god prestasjon.

Resultat:
22. mars Norge – Romania 4-0
25. mars Frankrike – Norge 1-2
28. mars Norge – Nord-Irland 5-2

EM spilles 3.-16. juli på Malta.

Andre lag som er kvalifisert er i tillegg til vertslandet:
– Italia
– Portugal
– Polen
– Spania
– Hellas
– Island

Totalt 8 land deltar i EM.