Velobet

Norge tok tidlig ledelsen i kampen, men Georgia kjempet seg inn og utliknet i andre omgang. Det stod ikke på sjansene til de norske gutta. De klarte rett og slett å sløse bort to poeng, og kanskje til og med EM-plassen allerede i andre kamp.

At det skulle ende 1-1 i bortekampen mot Georgia tirsdag kveld var ikke noe en så for seg før kampen som bar preg av mye vind. Norge tok ledelsen i første omgang med Alexander Sørloth, men kastet det bort med en svak andreomgang.

Norge sitt forsvarsspill ved Georgias utligningsmål får nå høre det.

Leo Østigård feilberegnet og tapte en duell etter et langt oppspill og da fikk Georges Mikautadze løpe løpe alene gjennom med Ørjan Nyland og sette enkelt inn 1-1

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener baklengsmålet var altfor enkelt.

– Det er barnefeil, og sånne feil kan vi ikke gjøre i en EM-kvalik. Da blir det vanskelig å komme seg til et mesterskap, sier en oppgitt Torp under NRKs radiosending.

At Martin Ødegaard bommet på en gigantisk mulighet fra fem meter et kvarter før slutt hjalp absolutt ikke på selvfølelsen til gutta.

Med seks minutters tilleggstid øynet Norge et håp om et sent seiersmål, spesielt da en potensiell straffe etter en georgisk hands ble VAR-sjekket i flere minutter, men det endte med et hjørnespark.

Men seks minutter på overtid ropte de norske spillerne på straffe etter en mulig hands, men etter en VAR-sjekk pekte dommeren mot hjørneflagget og det endte ut i intet. Det ble 1-1 i en kamp det var forventet at Norge skulle vinne.

– Vi skal score og vinne kampen, men det gjør vi ikke. Da er det viktigste at vi ikke taper, sa landslagssjef Ståle Solbakken til TV 2.

Etter to kamper ligger Norge nest sist i gruppen med 1 poeng.

De to beste i gruppen får en EM-billett.

 

Resultat: 1-1
’15 Sørloth
’60 Mikautadze

Starteelleveren

Ørjan Nyland

Marcus Pedersen
Stefan Strandberg
Leo Østigård
Birger Meling

Martin Ødegaard
Patrick Berg
Fredrik Aursnes

Ola Solbakken
Alexandere Sørloth
Mohamed Elyounoussi

Innbytter:
’77 Elyounoussi, Sander Berge inn
’82 Solbakken ut, Ola Brynhildesen inn

Andre kamper i gruppen:
Skottland – Spania 2-0

Neste kamp for Norge er hjemme mot Skottland lørdag 17. juni med kampstart kl 18.00.


Brighton & Hove Albion - Manchester City