Velobet

Spania vant komfortabelt 3-0, men en omstridt avgjørelse av den franske dommeren bare minutter etter Spanias første mål var det alle fra den norske siden snakket om etter kampen. Skulle Norge hatt straffe?

Norge stod på lenge og hadde flere gode muligheter, men spanjolene var langt mer effektive og vant til slutt 3–0.

Samtidig burde kanskje Norge og Ødegaard fått et straffespark på stillingen 1–0 kun 15 minutter ut i kampen. Ståle Solbakken så situasjonen fra benken sin et stykke unna, men er klinkende klar i sin tale:

– Det er soleklar straffe. Han fullfører og man kan ikke… altså hvis jeg slår ned en etter at ballen er spilt bort, så er det straffe. Jeg blir litt lei meg.

– Akkurat det jeg ser her nå (reprisen) er det jeg ser fra benken. Det var litt fransk arroganse ute og gikk. Det er jo sånn det er, men det er uforståelig, sa Solbakken til TV 2.

Norge gjorde en god førsteomgang til tross for at det ble hverken straffespark eller scoring. Nordmennene var nemlig svært nær ved flere anledninger. Nærmest var Fredrik Aursnes som klinket til på volley.

Men i starten på kampen tok Spania over 150 vellykkede pasninger før Norge kom opp i ti. Og tolv minutter ut i kampen, ble Norge omtrent spilt helt tilbake til eget mål. Fra hjørnet av 16-meteren slo venstreback Alejandro Balde ballen hardt inn mot Norges femmeter, og der stod Dani Olmo klar og styrte inn 1–0 på Spanias aller første målsjanse. Effektivt!

Etter kalddusjen av en start stod Norge opp mot Spania – frem til det raknet totalt etter 84 minutter. Innbytteren Joselu hadde bare vært på banen i tre minutter før han fikset 2–0 og 3–0 på bare to minutter og punkterte kampen helt.

Det ses ikke på resultatet, men før de to siste målene sto det 5–5 i store sjanser og det var lenge en jevnspilt kamp. Men med det startet Norge kvalifiseringen til EM i 2024 med et (forventet?) tap. Mangelen av Haaland var tydelig merkbar.

De to beste lagene i gruppa som går direkte til EM i Tyskland 2024.

Neste kamp for Norge er borte mot Georgia tirsdag med kampstart kl 18.00 norsk tid.

Andre resultater i gruppen:
Skottland – Kypros 3-0


Brighton & Hove Albion - Manchester City