2 runde i kvalifiseringen til J17 er nå ferdigspilt. De norske jentene endte med en seier, en uavgjort og et tap, noe som ga andre plass i gruppen og dessverre ingen EM-plass. England tok seg videre fra gruppen. 

– Det er klart det er litt surt at vi var ett mål unna en EM-billett. Jentene hadde et sterkt ønske om å gå hele veien til EM, men vi klarte det ikke denne gangen, sa landslagstrener Bengt Sæternes etter kampen mot England til fotball.no. Han fortsatte:

– Men selv om vi er skuffet nå er det viktig å ta med seg at vi vi spilte vår beste kamp i kvalifiseringen i dag. Jeg synes vi var gode i store deler av kampen, men vi mangler litt i den siste tredjedelen. Uansett var det veldig mye bra i dag og vi var ikke så langt unna seieren som hadde gitt oss en plass i EM.

15. mars
England – Belgia 4-0

16. mars
Norge – Kroatia 2-0
Mål: Signe Strømnes og Tilde Andersson

18. mars
Norge – England 1-1
Mål: Tomine Svendheim

Kroatia – Belgia 2-2

Plass Land Kamper Seier Uavgjort Tap MF Poeng
1  England 3 2 1 0 +8 7
2  Norge 3 1 1 1 +1 4
3  Belgia 3 1 1 1 -3 4
4 Kroatia 3 0 1 2 -6 1

De som er kvalifiserte så langt til EM, som spilles i Estland er:

  • Estland (vertsnasjon)
  • Polen (vinner gruppe A1)
  • England (vinner gruppe A2)
  • Spania (vinner gruppe A6)
  • Sverige (vinner gruppe A7)

De resterne A-gruppene spiller sine kamper i løpet av mars 2023.