Velobet

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) velger å gjøre endringer i Nations League og kvalifiseringsspillet til herrelandslagene. Blant annet øker antallet kvalifiseringsgrupper til store mesterskap.

UEFA Nations League ble introdusert til Europa i 2018 og har nylig gjennomgått sitt tredje gruppespill for herrelandslag. Neste gruppespill som starter i Nations League er i 2024, og nå har UEFA bestemt seg for å gjøre endringer for den kommende Nations League-gruppespillet.

Tidligere har lagene i A-divisjonen konkurrert om førsteplassen i sin gruppe for å nå semifinalen i Nations League. Nå vil også andreplassene i hver gruppe gå til sluttspillet ettersom UEFA legger til kvartfinaler i Nations League-sluttspilltreet.

Det er også endringer angående opprykk og nedtrykk. Gruppetreene fra A-divisjonen stilles opp mot gruppetoerne fra B-divisjonen i kampen om opp- og nedrykk mellom divisjonene. Det betyr at førsteplassene fra B-divisjonens grupper i samme rekkefølge rykkes direkte opp, mens andreplassene får sjansen til å gjøre det samme. Norge skal spille i B-divisjonen i 2024.

Gruppe fire i A-, B- og C-divisjonene rykker som tidligere direkte ned. I D-divisjonen er det kun to grupper, og der går to landslag opp til C-divisjonen.

Kvartfinalene for toppnasjonene og alle opp- og nedrykkskamper spilles i hjemme- og bortekamper.

Kvalifiseringsspillet til mesterskapet

De europeiske kvalifiseringskampene til EM og VM endres også i henhold til UEFA. Tidligere har det vært ti kvalifiseringsgrupper på seks eller fem lag i hver gruppe for å kvalifisere seg til store mesterskap. Nå bytter UEFA til tolv grupper på fire eller fem lag. Dette gjelder fra høsten 2024. Alle gruppevinnere skal fortsette å nå VM eller EM, mens gruppetoere skal inngå i sluttspillkamper mot Nations League lag eller andre gruppe 2, alternativt kvalifisere seg direkte til det pågående mesterskapet.


Brighton & Hove Albion - Manchester City