Velobet

EURO 2024 menn kvalifisering starter (og nesten fullføres)

Den europeiske kvalifiseringene for UEFA EURO 2024 går fra mars til november 2023, med sluttspillet for de resterende finaleplassene 21. og 26. mars 2024.

Norge spiller i Gruppe A og har kamper:
– Lørdag 25. mars mot Spania (borte)
– Tirsdag 28. mars mot Georgia (borte)
– Lørdag 17. juni mot Skottland (hjemme)
– Tirsdag 20. juni mot Kypros (hjemme)
– Mandag 11. september mot Georgia (hjemme)
– Torsdag 12. oktober mot Kypros (borte)
– Søndag 15. oktober mot Spania (hjemme)
– Søndag 19. november mot Skottland (borte)

Første Women’s Finalissima

I hælene på den utsolgte herrekampen mellom Italia og Argentina i fjor sommer, vil den første Women’s Finalissima-kampen England mot Brasil på Wembley Stadium 6. april. Spillet er en del av utvidelsen av samarbeidet mellom UEFA og CONMEBOL og vil være første gang mesterne fra kvinne-EM og Copa América Femenina møtes i en formell, planlagt kamp. Med minner fra Sarina Wiegmans teams fantastiske prestasjoner fortsatt friskt i minnet, lover det å bli en litt av en kveld.

Juni: Nye Nations League-vinnere skal kåres

Rotterdam og Enschede i Nederland arrangerer den tredje UEFA Nations League-finalen i midten av juni. Vertene, som bare tapte to poeng på vei til finalen, vil få selskap av andre League A-gruppevinnere Kroatia, Italia og Spania – dette sikrer nye mestere etter tidligere suksesser for Portugal i 2019 og Frankrike i 2021. Trekningen for å avgjøre semifinaleparing vil finne sted i januar.

U21 EURO i Georgia og Romania

U21 EURO-finaleturneringen ble arrangert i Ungarn og Slovenia for to år siden, og vil igjen arrangeres i fellesskap i 2023, denne gangen av Georgia og Romania. Turneringen går fra 21. juni til 8. juli, og starter med et gruppespill på 16 lag hvor åtte nasjoner går videre til kvartfinalen. Det blir kamper på fire stadioner i Romania (to i Cluj-Napoca, to i Bucuresti) og fire stadioner i Georgia (en hver i Batumi og Kutaisi, og to i Tbilisi). Syv av de 16 finalistene – inkludert Tyskland – har løftet trofeet tidligere.

En ny era for kvinnefotball

Ikke engang 12 måneder etter at England vant kvinnenes EM på hjemmebane, starter 2023 FIFA verdensmesterskap for kvinner i Australia og New Zealand. Elleve europeiske lag har allerede booket plass, og Portugal håper fortsatt å komme seg til et runde dusin via sluttspillet mellom konføderasjonene i februar. Vil Europa ha sine første vinnere siden Tyskland i 2007? Så, på høsten, setter UEFA Women’s Nations League i gang som en del av det nye UEFA nasjonale konkurransesystemet for kvinner som ble avduket i november. VM spilles fra 20. juli til 20. august

Norge er kvalifisert og skal spille i gruppe A, sammen med Neew Zealand, Filippinene og Sveits. Norge spiller blant annet åpningskampen i VM mot New Zealand. Kampene spilles:
– 20. juli New Zealand – Norge kl 09.00
– 25. juli Sveits – Norge kl 10.00
– 30. juli Norge – Filippinene kl 09.00
(norsk tid)

EM-vertskunngjøringer

Utnevnelsen av UEFA EURO 2028- og UEFA EURO 2032-vertene forventes å skje i løpet av høsten. Tyrkia har sendt inn en bud for begge turneringene, med et felles bud fra Storbritannia og Irland for 2028, og Italia ønsker å arrangere 2032-utgaven. En annen viktig UEFA-dato å se etter er den årlige UEFA-kongressen i Lisboa 5. april.

Travelt år i futsal-kalenderen

Den første UEFA-finalen i 2023 vil være i Debrecen, Ungarn, i mars, når de tredje UEFA Women’s Futsal EURO-mesterne skal bli kronet; det siste showet vil også være på futsalbanen, UEFA U19 Futsal EURO-avgjørelsen i Poreč, Kroatia, i september. UEFA Futsal Champions League-finalen, med to debutanter i Mallorca Palma Futsal og Sporting Anderlecht Futsal, finner sted i mai, med FIFA Futsal World Cup-kvalifisering spredt over store deler av året.

Regions’ Cup returnerer

Etter kanselleringen av UEFA Regions Cup 2020/21 på grunn av covid-19-pandemien, vil 2023-finalen være den første på fire år. Bayern, Beograd, regjerende meste Dolny Śląsk, Galicia, Lisboa, Republikken Irland Amateur, Zenica-Doboj og Zlín har kvalifisert seg til sommerens finaler, med vertskap og spillested ennå ikke bekreftet.


Brighton & Hove Albion - Manchester City