I dag sender Norge, Sverige, Danmark og Finland inn en felles søknad til UEFA om å få arrangere EM for kvinner i 2025. UEFA avgjør januar 2023 hvem som skal arrangere EM i 2025.

Fotballpresident Lise Klaveness fortalte til VG at samarbeidsprosjektet mellom landene – i dette tilfellet EM-søknaden – har en dimensjon hun er spesielt opptatt av i lys av Norges prestasjoner internasjonalt de seneste årene:

– Norden må henge med i stroppene. Vi er et stykke bak i Norge nå. Dette er et forsøk på å gå sammen med fellespionerer innen kvinnefotballen og løfte den i vår region. Vi ønsker å nå nye målgrupper og at mesterskapet skal være en katalysator for å nå fotballinteresserte, sa Klaveness til VG.

Selv har Klaveness i sin relative korte tid som norsk fotballpresident gjort seg bemerket internasjonalt. Spesielt med sin hardt skyts mot FIFA (Det internasjonale fotballforbundet) ettersom de tildelte Qatar det kommende VM i fotball for herrer.

– Vi vet at det skal skje en politisk avstemning til slutt og folk må få sympati med søknaden vår. Men vi har fått mange støttespillere for vår holdning og oppførsel også, og hvordan vi gikk foran i Qatar. Engelske FA har vært tydelig med sin støtte. Det har også Tyskland. Det er jo to store nasjoner, samtidig som noen er helt uenige. Men om det påvirker søknaden vår.. Det tror jeg ikke.

Vertsbyer i de nordiske landene:

  • Norge: Oslo og Trondheim
  • Sverige: Stockholm og Gøteborg
  • Danmark: København og Odense
  • Finland: Helsinki og Tampere

Brighton & Hove Albion - Manchester City