Velobet

Norge ledet gruppen før siste kampen. Rammene var klare. Seier eller uavgjort var tilstrekkelig for å rykke opp til League A i Nations League. Men Serbia ville det annerledes. Serbia vant, og er dermed også laget som vinner gruppen og opprykket.

– Vi var ikke gode nok, Serbia var bedre. Enkelt og greit. Det sa kaptein Martin Ødegaard etter tapet på Ullevaal til dagbladet.no.

Kampen startet med en kjempesjanse til Haaland etter kun 20 sekunder. Det kom etter en veldig god kontring. Alexander Sørloth tok med seg ballen fremover i banen, og ga den videre til Haaland på perfekt tidspunkt, men for en gangs skyld klarte ikke en Haaland i drømmeposisjon å overliste målvakten. Norge dominerte kampen i åpningsminuttene etter den strålende redningen til Vanja Milinković-Savić, men serberne tok over.

Norges målvakt Nyland vartet opp med en redning av høy klasse da Vlahović styrte ballen mot hjørnet etter 34 minutter, men knappe ti minutter senere var han sjanseløs da samme mann satte den inn fra kloss hold. Serberne gikk dermed til pause med 1-0-ledelse.

Da Mitrović doblet ledelsen i starten av andre omgang. Da tok landslagssjef Ståle Solbakken et trippelbytte. Han satt inn Marcus Holmgren Pedersen, Kristoffer Vassbak Ajer og Jørgen Strand Larsen, og la om fra 4–3–3 til 3–4–3.

Det gjorde at Norge tok mer over, men det hjalp ikke. Serberne var nærmere 3-0 enn Norge var en redusering. Da hjalp det lite at Haaland på overtid ble spilt vakkert fri av Sander Berge, men nok en gang klarte ikke denne måljegeren å overliste Serbias keeper.

– Jeg tenker den historien lever helt til vi er i et sluttspill igjen. Det må både jeg og gutta leve med. Det er ikke historien jeg drar med meg inn i en slik kamp. Det tror jeg ingen gjør. Men det er jo fordi vi ikke har vært dyktige nok på lang, lang tid, sa Solbakken til vg.no.

Den 9. oktober skal kvalifiseringsgruppene trekkes i Frankfurt. Da er Norge 3. seedet. Det betyr at Norge får to lag i gruppen som er seedet høyere enn seg selv – med andre ord tøffere motstand enn det ville vært ved seier og opprykk til League A.

Startellever Norge (4-3-3):
Ørjan Håskjold Nyland – Julian Ryerson, Leo Skiri Østigård, Andreas Hanche-Olsen, Birger Meling – Martin Ødegaard, Fredrik Aursnes, Sander Berge – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland, Mohamed Elyounoussi.

Mål:
0-1 Dusan Vlahovic 42′
0-2 Aleksandar Mitrovic 54′

Norge forblir i League B.

Serbia rykker opp til League A.

Slovenia forblir i League B.

Sverige rykker de ned til League C etter å ha spilt uavgjort mot Slovenia.

Tabell Gruppe B4

Pos Lag Pld W D L GF GA GD Pts
1  Serbia 6 4 1 1 13 5 +8 13 Opprykk til League A
2  Norge 6 3 1 1 7 7 0 10
3  Slovenia 6 1 3 2 6 10 −4 6
4  Sverige 5 1 1 4 7 11 −4 4 Nedrykk til League C

Brighton & Hove Albion - Manchester City